Papa'yı Kudüs'e davet etmiş

Güncelleme Tarihi:

Papayı Kudüse davet etmiş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2017 22:27

Dışişleri Bakanlığı, Meclis FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’na gönderdiği yazıda, Fetullah Gülen’in 9 Şubat 1988’de Vatikan’da Papa John Paul II ile görüşmesinin devlet kayıtlarına giren ayrıntılarını aktardı.

Haberin Devamı

Yazıda şu bilgiler yer aldı:

“Fetullah Gülen, 8 Şubat 1998’de Roma’ya varmış ve havaalanında o dönemki Vatikan Büyükelçimizce karşılanmıştır. Saat 09.00’da Vatikan’da Papalık Dinlerarası Diyalog Konseyi Başkanı Kardinal Francis Arinze ile bir görüşme gerçekleştirmiştir. Gülen bu görüşmede muhatabına, Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde çeşitli dinleri inceleyen bir üniversite kurulmasını ve Filistin’in El Halil kentinde olduğu üzere Müslüman ve Hıristiyanlar için ortak bir ibadet yeri açılmasını istediklerini kaydetmiştir. Gülen aynı gün saat 11.00’de Papa John Paul II ile yaklaşık yarım saat süren bir görüşme yapmıştır.

Gülen bu görüşmede şayet Kudüs’e gitmeyi de arzu ederlerse Yaser Arafat ile bu konuda görüşebileceğini ifade etmiştir. Gülen görüşme sırasında Papa’ya ayrıca konuşmasında dile getirdiği konuları içeren 2 sayfalık Türkçe bir mektup da tevdi etmiştir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!