Pamukkale'den yeni yönetmelik için eğitim semineri

Güncelleme Tarihi:

Pamukkaleden yeni yönetmelik için eğitim semineri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2017 16:08

Pamukkale'den yeni yönetmelik için eğitim semineri

Haberin Devamı

DENİZLİ'de Pamukkale Belediyesi, 1 Ekim'de yürürlüğe giren yeni imar yönetmeliğinin daha iyi anlaşılması için eğitim semineri düzenledi. Belediyelerin imar birimindeki personelleri, mimarlar ve mühendislerin katıldığı seminerde konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, amaçlarının vatandaşa en iyi hizmeti vermek olduğunu söyledi.

Pamukkale Belediyesi tarafından Grand İtimat Otel'de düzenlenen yeni imar yönetmeliği seminerine, ilçe belediyeleri, mimarlar ve mühendisler yoğun ilgi gösterdi. İki gün süren seminere Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin de katıldı. Seminerde, Türkiye Belediyeler Birliği Yapı Daire Başkanı Abdurrahman Keleş, yeni yönetmelik hakkında katılımcılara eğitim verdi.

Başkan Gürlesin, üst yapıdan alt yapıya ve rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kültür, sanat, sosyal belediyecilik alanında da başarılı işler yapmaya devam ettiklerini ifade ederek, halka en iyi hizmeti verme noktasında belediye personelinin eğitimlerine de ağırlık verdiklerini söyledi. 1 Ekim'de yürürlüğe giren yeni imar yönetmeliğinin önemine dikkat çeken Gürlesin, "Amacımız, tüm belediye personelimizle birlikte halkımıza en kaliteli hizmeti vermek. Bu amacımız doğrultusunda da son olarak yeni imar yönetmeliği hakkında hem belediye personelimizin hem de diğer kurumlardan imar konusunda faydalanmak isteyen herkese açık olarak seminer düzenledik. Seminerde, bina yapımından arsa alımına kadar birçok konuda bilgilendirdik. 2013 yılından sonra özellikle 3 tane farklı yönetmelik vardı. 30 Haziran'da yeni bir yönetmelik çıktı ve 3 ay uzatıldı. 1 Ekim 2017 itibariyle bütün yönetmelikler bir kenara bırakılıp, tek yönetmeliğin çatısı altında yürütülüyor. Bu yönetmeliğe tüm ayrıntılarıyla ilgili kişilerin hakim olması için bu semineri düzenledik" dedi.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!