Pamukkale'de çöpler yer altında toplanacak

Güncelleme Tarihi:

Pamukkalede çöpler yer altında toplanacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2017 17:37

Pamukkale'de çöpler yer altında toplanacak

Haberin Devamı

DENİZLİ'de Pamukkale Belediyesi, ilçenin çevre kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla yer altı çöp toplama sistemini hayata geçiriyor. Başkan Gürlesin, "İlçemizde çevre bilincini geliştirmek, çöplerin oluşturduğu kötü kokuları önlemek ve çevre kirliliğini tamamen ortadan kaldırmak amacıyla 80 adet yer altı çöp konteyneri aldık. Başta turizm bölgemiz olmak üzere ilçemizde uygun olan yerlere montajı yapılacak" dedi.

Pamukkale Belediyesi, modern yer altı çöp konteyneri sistemiyle çöp ve atıkları yer altında izole ederek, koku, bakteri, hastalık ve birçok istenmeyen çevre kirliliği ile birlikte oluşan görsel kirliliğin önüne geçmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda 80 adet birer tonluk yer altı çöp konteyneri alındı. Bu yıl içinde öncelikle turizm bölgeleri Pamukkale ve Karahayıt mahallelerine yerleştirilecek olan yer altı çöp konteyneri sistemiyle, çevre kirliliğinin ve kötü koku yayılmasının da önüne geçilecek. 2018 yılında ilçenin bazı bölümlerine 50 adet yer altı çöp toplama sistemi kurulacak.

Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, ilçede hayata geçireceği yeni modern çöp toplama sistemi yerinde inceledi. Pamukkale Belediyesi olarak marka ilçelerden biri olmak istediklerini ifade eden Gürlesin, "İlçemizin daha güzel hale gelmesi adına, modern yer altı çöp konteyneri sistemini ilçemizde yaygınlaştıracağız. Modern yer altı akıllı çöp toplama konteynerlerinin çevredeki hoş olmayan görüntülerin oluşmasının da önüne geçeceğiz. İlçemizin turizm şehri olduğundan dolayı öncelikle turizm bölgesinde bu çalışmayı yapmayı planlıyoruz. İki adet birer tonluk kapasiteli olan yer altı çöp konteynerlerinden, 2017 yılında 30 adet, 2018 yılında da 50 adetini montajını gerçekleştireceğiz. Pamukkale Belediyesi olarak, çevre temizliği konusunda hassasiyetimiz fazla. Çevre kirliliğinin olmaması için ve bu kültürün tamamen yaygınlaşması için bu yeraltı konteynerlerimizi gündemimize aldık. Montajları bittikten sonra, inanıyorum ki etrafında kesinlikle çevre kirliliğine sebep olacak görüntü oluşmayacaktır" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!