Pamuk üreticisi 4 lira fiyat bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Pamuk üreticisi 4 lira fiyat bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2018 08:23

Pamuk üreticisi 4 lira fiyat bekliyor

Haberin Devamı

MANİSA'da pamuk ekim alanında geçen yıla göre artış beklenirken, çiftçi ürünün kilogram fiyatının 4 liranın altına düşmemesini istedi. Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, beyaz altın olarak nitelendirilen pamuğa çiftçinin gösterdiğini ilginin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Manisa'da terk edilen pamuk üretimi 2017 yılında tekrar başlarken, 58 bin dekar arazide ekim yapıldı. 2018 yılında ekim alanlarının 100 bin dekarı aştığı, kütlü pamuk üretiminin ise 60 bin tonu geçeceğinin tahmin edildiği belirtildi. Çiftçi, pamuktan elde edeceği gelire bel bağladı.

Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, kütlü pamuğa 2018 yılında ürün bazlı olarak kilogramına 80 kuruş prim, dekara 40 lira mazot ve 4 lira gübre desteği verilmeye başlandığını belirtti. Pamuk ekiminde geçen yıla göre artış olduğunu belirterek, çiftçinin yeniden bu ürüne yöneldiğini ifade etti. Beyaz altının Manisa ovasına geri döndüğüne dikkat çeken Altındağ, bir ay içinde pamuk hasadının başlayacağını söyledi. Altındağ, "Pamuğa 2017 yılında da 80 kuruş prim veriliyordu, bu yıl da 80 kuruş veriliyor. Biz bu rakamın 1 liraya çıkmasını istiyoruz. Diğer ürünlerden kazanamayan çiftçi pamuğa yöneldi. Pamuğun kilogram fiyatının 4 liranın altına düşmemesini istiyoruz. Çünkü bu yıl maliyetler çok yüksek. Yüzde 50'ye yakın maliyette artış var" diye konuştu.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!