Pamuk’u neden kutlamadı

Güncelleme Tarihi:

Pamuk’u neden kutlamadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2006 00:00

Nobel Edebiyat ödülü kazanan Pamuk’u 5 gündür kutlamayan Cumhurbaşkanı Sezer’in sessizliğinin bilinçli olduğu belirtildi. Köşke yakın kaynaklar "Pamuk’un ’Bu ülkede 1 milyon Ermeni, 30 bin de Kürt katledildi’ sözlerini Cumhurbaşkanının unutma lüksü yok" dedi.

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer, 12 Ekim’de Nobel Edebiyat Ödülü’nün Orhan Pamuk’a verildiğinin açıklanmasından bu yana beş gün geçmesine karşın ne bir açıklama yaptı, ne de Pamuk’u arayarak kutladı.

Cumhurbaşkanı’na yakın kaynaklar, Sezer’in bu sessiz tavrının son derece bilinçli olduğunu belirterek, "Bu sessizlik, Türk ulusunun ve devletinin bu ödül konusundaki kuşkusunu ifade ediyor" yorumunda bulundular.

Cumhurbaşkanlığından bir kaynak, Sezer’in, hem devleti hem de ulusu temsil ettiğini anımsatarak, "Sayın
/images/100/0x0/55eae807f018fbb8f89e4a2e
Cumhurbaşkanı, tarih bilinci, devlet yönetme ilkeleri ve yüksek sorumluluğu ile susmayı yeğledi. Bu, bir burukluk olduğunu gösteriyor" dedi.

RAHATSIZLIK YARATTI

Aynı kaynak, Pamuk’un, bir süre önce yurtdışında yaptığı bir konuşmada, "Bu ülkede 1 milyon Ermeni, 30 bin de Kürt katledildi" dediğini anımsatarak, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanının, bu sözleri unutma veya yok sayma lüksü olabilir mi? Fransa’nın ’Ermeni soykırımı olmadı’ diyenleri cezalandıracak yasayı kabul ettiği gün, Nobel Edebiyat Ödülü’nün açıklanması da Türk halkını ve devletini rahatsız etti. Sanıyorum, Cumhurbaşkanımızın sessizliği ve suskunluğu bunları ifade ediyor" dedi.
/images/100/0x0/55eae807f018fbb8f89e4a30


Aslında duyarlı

CUMHURBAŞKANI
Ahmet Necdet Sezer, Türk yurttaşlarının uluslararası başarılarına duyarlılık gösteriyor. Sezer, 16 Mayıs 2000’de Cumhurbaşkanı yeminini ettikten sonra ilk kutladığı ve kabul ettiği heyetlerden biri, o yıl UEFA ve Süper Kupa’yı kazanan Galatasaray takımı olmuştu. Sezer, Sertab Erener’in Erovizyon Şarkı Yarışması’ndaki birinciliğini, mesaj yayınlayarak kutlamış, sanatçıyı da Çankaya Köşkü’nde kabul ederek ödüllendirmişti. Sezer, uluslararası yarışmalarda başarı elde eden sporcuları ve bilim adamlarını kutlamayı da ihmal etmiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!