Palandöken'den yasa uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Palandökenden yasa uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2017 11:59

Palandöken'den yasa uyarısı

Haberin Devamı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Bendevi Palandöken, saat 22.00'den sonra alkol yasağının yeniden düzenlemesi gerektiğini belirterek, "En azından sahil bölgeleri için istisnai durum olmalı" dedi.

Antalya'nın Serik İlçesi'ni ziyaret eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Perakende Yasası'nın esnafın beklentileriyle örtüşmediğini, beklentilerini karşılamadığını söyledi. Palandöken, "Esnafı AVM ve zincir marketlere karşı korumak amacıyla çıkan Perakende Kanunu en kısa zamanda yeniden düzenlenmeli ve amacına hizmet eden bir noktaya getirilmelidir. Bu aynı zamanda Anayasa'nın 173. maddesinde yer alan 'Devlet esnaf ve sanatkârı koruyucu ve kollayıcı tedbirleri alır' hükmüne de uygun olacaktır" diye konuştu.

ALKOL YASAĞI

Alkol yasağıyla ilgili sıkının devam ettiğini belirten Palandöken, "Turiste anlatamıyorsunuz saat 22.00'dan sonra satışın yasak olduğunu. O saatte hava daha kararmıyor ki. Bir kapalı şişe biranın 40 bin lira cezası olur mu? En azından cezanın ödenebilirliğinin sağlanması gerekir. O yüzden böyle turizm bölgelerinde istisnai durumların olması lazım. Ben herkes içki içsin, sokaklara taşsın, parklarda içilsin demiyorum. Yabancıya bunu anlatamıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!