Palandöken’den kermes eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

Palandöken’den kermes eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2013 00:00

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, uzun süre açık kalan kermeslerin haksız rekabet oluşturduğunu belirterek “Kermesler, vergi, kira, Bağ-Kur vermeden kazanç elde ederek kayıt dışılığı arttırıyor” eleştirisinde bulundu.

Haberin Devamı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, uzun süre açık kalan kermeslerin haksız rekabete neden olduğunu belirttti. Palandöken uzun süren bu tür kermeslerin, esnaf ve sanatkarların ticari faaliyetlerine zarar verdiğini öne sürdü. Çeşitli dernek, vakıf ve sivil toplum örgütlerinin düzenlediği kermeslerin hayır için yapılması gerektiğini hatırlatan Palandöken, kermeslerin uzun süre açık tutularak ticari faaliyete dönüşmemesi gerektiğini ifade etti.

HAKSIZ REKABET

Kermeslerin sayılarının ve sundukları ürün çeşitliliğinin arttığının altını çizen Palandöken şöyle konuştu: “Aylarca açık kalan, denetimsiz olarak satış yapılan kermesler AVM’ler gibi esnafla yarışır hale geldi. Esnaf ve sanatkarımız kirasını ödemek, vergisini, sosyal güvenlik primini yatırmak için gecesine gündüzüne katarken, kermes adı altında vergisiz, stopajsız ve masrafsız boş dükkanlarda, havalarda ısınınca boş arsalarda alışveriş çadırı kurarak haksız rekabet devam etmektedir.”

DENETLENMELİ

Haberin Devamı

Palandöken, esnaf ve sanatkarın zor ve sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirterek, amacına ve kurallara uygun düzenlenen kermeslere karşı olmadığını, ancak haksız rekabete neden olanların denetlenmesi ve düzenlenmesi gerektiğine dikkati çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!