Pakistan'ın PNS Alamgir savaş gemisi basına tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Pakistanın PNS Alamgir savaş gemisi basına tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 15:48

-Mavi Balina-2014 Fiili Deniz Davet Tatbikatı'na katılan Pakistan'a ait PNS Alamgir savaş gemisi Antalya'daki basın mensuplarını ağırladı

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Mavi Balina-2014 Fiili Deniz Davet Tatbikatı'na katılan Pakistan'ın PNS Alamgir savaş gemisi basına tanıtıldı.

Tatbikata katılan Türk ve Alman fırkateynleri ile Antalya limanına demir atan PNS Alamgir savaş gemisi için Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından tanıtım turu düzenlendi.

Fırkateyn'in komutanı Albay Faisal Amin, düzenlenen brifingde yaptığı konuşmada, Mavi Balina 2014 tatbikatının bir parçası olmanın kendilerine büyük gurur verdiğini ifade etti.

Amin, Mavi Balina tatbikatının, ortak deniz güvenliğini ve birlikte çalışılabilirliğin teşvik edilmesi konusunda hızla önemli bir bölgesel forum haline geldiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"PNS Alamgir'in bu tatbikata katılması, mevcut olan ikili ilişkileri daha da güçlendirecektir. Üst düzey savunma heyetlerinin karşılıklı ziyaretleri, mübadele eğitim programları ve deniz birliklerinin ziyaretleri, Türkiye-Pakistan savunma ilişkilerinin düzenli özelliğidir. Savunma bağlarını daha da güçlendirmek amacıyla, Pakistan Deniz Kuvvetleri, Şubat 2015'de organize etmeyi planladığı, 5. Çokuluslu AMAN-15 Tatbikatına Türk Deniz Kuvvetlerini de kapsayan 30 Deniz Kuvvetlerinin katılımını beklemektedir."

Haberin Devamı

Kültürel ve dini yakınlıkları sebebiyle Türkiye ve Pakistan arasında büyük bir kardeşlik söz konusu olduğuna dikkati çeken Amin, Pakistanlılar'ın her zaman Türkiye'yi ikinci evleri olarak gördüklerini söyledi.

Amin, Türk donanmasının Pakistan donanmasına ihtiyacı olduğu durumlarda, denizcilik tecrübelerini aktarabileceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Güvenlik açısından bakıldığında son 10 yıl, küresel güvenlik hesaplarında bir dizi yönelim getirmiştir. Geçmişte olmadığı üzere, ülkeler uluslararası bir terörizmle karşı karşıyadır. Artık, kimsenin tek başına, denizcilik çevresine de hakim olan terör toplamı ile başa çıkamayacağına dair bir farkındalık söz konusudur. Bu da 'Ortak Deniz Güvenliği' konseptinin önemini ortaya koymaktadır."

Brifingin ardından basın mensupları gemiyi gezdi.

Haberin Devamı

Çok işlevli bir fırkateyn ve Z9EC helikopteri taşıyan gemide 250 mürettebatın bulunduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!