Özyurt: Vergi bilinci artmalı

Güncelleme Tarihi:

Özyurt: Vergi bilinci artmalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2018 10:56

Özyurt: Vergi bilinci artmalı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - NİZİP Vergi Dairesi Müdürü Ali Cibik '29'uncuVergi Haftası' etkinlikleri çerçevesinde Nizip Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette vergi vermenin kutsal görev olduğunu anlatan Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, “Vergi Dairesi Başkanlığı ve Vergi Daireleri Müdürlüklerinin kayıt dışı ile mücadele kapsamında yapmış olduğu çalışmaları takdir ile karşılıyoruz" dedi.

Tüm mücadeleye rağmen kayıt dışılığın devam ettiğin belirten NTO Başkanı Özyurt, kayıt dışı faaliyet gösteren işletmelerin firmalar arasında haksız rekabete yol açtığını anlattı. Bu durum ortadan kalkması için hem vergi dairelerine hem de kendilerine görev düştüğünü anlatan Özyurt, "Üzerimize düşen görevi tam anlamıyla yerine getirirsek inşallah bu sorunun üstesinden geleceğimize inanıyorum. Ülkemizin en önemli kaynağı muhakkakki vergilerdir. Vatandaşlarımız vergilerini öderken, devletimiz de bu gelirleri kamu hizmeti olarak vatandaşlarımıza ulaştırmaktadır. Bu bağlamda bizlere düşende vergi ödemenin kutsal bir vatandaşlık görevi olduğunu, vergi haftası münasebetiyle vergi bilincini arttırmak, vatandaşlarımıza bunu aşılamak ve ileriki nesillere bu bilinci aktarmaktır. Devletimizin ve ülkemizin bekası için vergi bilincinin artması en büyük temennimizdi" şeklinde konuştu.

Gerçekleşen ziyarete; Nizip Vergi Dairesi müdür yardımcısı Gülay Mızraklı, Nizip Vergi Dairesi gelir uzmanı servis şefi Mehmet Özdemir, Nizip Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Abdulkadir Akkuş, NTO Meclis Başkan Yardımcısı Ali Kaya, Meclis üyeleri Fatih Öztürkmen, Mehmet Yiğit ve Coşkun Güzel de katıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!