Özhaseki: Sokak köpekleri sorununu çözeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Özhaseki: Sokak köpekleri sorununu çözeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 02:00

Başkent’in en büyük ve öncelikli sorunlarından biri olan ‘hayvan barınağı’ konusuna Çevre ve Şehircilik Bakanlığı el attı. Barınak yapımı için üç arazide inceleme yaptıklarını belirten Bakan Özhaseki, “Ankara’nın sokak köpekleri sorununu biz çözeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’da, başıboş sokak köpeklerinin sayısı her geçen gün artarken, Büyükşehir Belediyesi’nin alınan Meclis kararlarına rağmen ‘hayvan barınağı’ yapmaması, sokak hayvanları konusunu kentin öncelikli sorunu haline getirdi. Kentte, yıllardır Mühye’deki hayvan barığnağı ile Çankaya Belediyesi’nin çözüm üretmeye çalıştığı başıboş sokak hayvanları sorununa, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da el attı. Bakan Mehmet Özhaseki, Ankara’yı sokak köpeklerinden kurtacaklarını, bunun için üç arazide inceleme yaptıklarını söyledi. Büyük bir barınak yapacaklarını açıklayan Bakan Özhaseki, bu çalışmayla ilgili hayvanseverlerinden de yardım aldıklarını dile getirdi. Barınakla ilgili çalışmaların detaylarını anlatan Özhaseki, şunları söyledi:

ÜÇ ARAZİYE BAKILDI

“Ankara’nın sokak köpekleri sorununu biz çözeceğiz. Bakanlık olarak devreye girdik. Ankara’ya yakın üç arazi gösterdiler. Bunlardan birinin veya ikisinin barınak yapılması kousunda karar vereceğiz. Hayvanseverlerle de görüştük. Onların da gidip gelebileceği, ilginebileceği bir mesafede olacak. Şehir içinde olması mümkün değil tabi. Bu seçtiğimiz arazilere çok geniş, büyük hayvan barınağı yapacağız. Tüm sokak köpekleri toplanacak, burada rehabilite edilecekler. Veterinerleri ve bakıcıları olacak.

Haberin Devamı

KAYSERİ MODELİ

Hayvanları hem sokaktan kurtaracağız, hem de yaşayanlar için tehdit oluşturmasını önleyeceğiz. Kısırlaştırma işlemleri de yapılacak. Ben buna benzer bir projeyi Kayseri Büyükşehir Belediye başkanıyken yapmıştım. Havanseverler de gelip gezdi ve çok memnun kalmışlardı. Tüm Kayseri’yi de sokak köpeklerinden kurtarmıştık. Bakanlık olarak Ankara’yı sokak köpeklerinden biz kurtaracağız.”

Özhaseki: Sokak köpekleri sorununu çözeceğiz

Kentteki başıboş sokak köpekleri sorunu, yıllardır Büyükşehir ile Çankaya belediyeleri arasında tartışma konusu oluyor.

BAKMADAN GEÇME!