Özel sporcular Fethiye'de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Özel sporcular Fethiyede buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2016 18:23

Özel sporcular Fethiye'de buluştu

Haberin Devamı

Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), (DHA)- TÜRKİYE Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun down sendromlu, otizmli ve zihinsel engelli 30 gencin katılımıyla düzenlediği 'Özel Açık Deniz Yüzme Şampiyonası Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde başladı. Şampiyonanın ilk gününde sporcular manken Tuğba Özay ile moral buldu.
Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Meri Otel'de düzenlenen 'Özel Açık Deniz Yüzme Şampiyonası'na 24 kulüpten 10'u kadın 30 sporcu katıldı. Saran Holding Sponsorluğu'nda 29-30 Ekim tarihlerinde yapılan şampiyonanın ilk gününde özel sporcular, antrenman için yüzdü. Ölüdeniz'e gelen eski manken ve şarkıcı Tuğba Özay da şampiyonaya destek verdi. Şampiyonanın düzenlendiği alana girişinden itibaren özel sporcuların ilgi odağı olan Özay, sporcularla birlikte 10'uncu Yıl Marşı'nı söyledi. Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, yıllarca kapalı kapılar ardında kalan özel sporcuların artık güzel tesislerde spor yaptığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde 'Hiç birşey yapamaz' denilen çocukların artık şampiyonalara katıldığını belirten Aydın, "Türkiye'den dünyaya mesaj veriyoruz. Biz engelli sporcuların önündeki tüm engelleri kaldırdık. Devletin verdiği imkanlar dahilinde en güzel yerlerde spor yapıyoruz. Özel sporcularımız artık hayatın her alanında var. Ailelerin de mutluluğu gözünden okunuyor" dedi.
"ÇOCUKLARINIZI EVE HAPSETMEYİN"
Down sendromlu milli yüzücü Caner Ekin'in babası Savaş Ekin de şampiyonanın sporcular ve aileleri için farklı anlamlar taşıdığını kaydetti. Oğlunun Türkiye'de yaşı en ilerlemiş down sendromlulardan biri olduğunu vurgulayan Ekin, "Caner 34 yaşında. Başarılarıyla aynı durumdaki sporcularımız arasında bir rol model haline geldi. Ailelere buradan mesajımız, 'Çocuklarınızı eve hapsetmeyin.' Eğitimle her engelin aşılabileceğini biliyoruz." diye konuştu. Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran'ın daveti üzerine Fethiye'ye geldiğini anlatan Tuğba Özay ise şöyle konuştu;
"Bu pırlanta çocuklar için buradayım. Onların sesini duyurmak için mücadelemi arttıracağım. Ben de eski bir yüzücüyüm. Bundan böyle her zaman onlarla birlikte olacağım."
Şampiyona, yarın yapılacak olan yarışlarla sona erecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!