Özel İdare’den en büyük yatırım eğitime

Güncelleme Tarihi:

Özel İdare’den en büyük yatırım eğitime
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 00:00

Ankara İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, bütçeden en büyük payın eğitime harcandığını söyledi. Ceylan, 2003-2009 döneminde eğitim hizmetleri için 328 milyon TL harcandığını açıkladı.

Haberin Devamı

ANKARA İl Özel İdaresi Genel  Sekreteri Adem Ceylan, üst yapı yatırımlarında en büyük payın eğitime ayrılarak,  her yıl yaklaşık 35-40 milyon TL ödenekle önemli yatırımlar yapıldığını  belirterek, 2003-2009 döneminde eğitim hizmetleri için 328 milyon TL harcandığını  bildirdi. Ceylan, bütçenin yaklaşık yüzde 80’inin  doğrudan ya da idare iş gücü ve makine parkı kullanılarak yatırımlara harcandığını söyledi.
Çalışmalar sürüyor
Bunun hizmetlere göre dağılımının ortalama olarak, eğitime  yüzde 35, kırsal altyapıya yüzde 30, sağlık hizmetlerine yüzde 10, güvenlik  hizmetlerine yüzde 5, özel idare hizmetlerine yüzde 9 ve diğer hizmetlere yüzde 11’lik bir pay ayrıldığını ifade eden Ceylan, 2005 yılında yerel yönetimlere  ilişkin yapılan başta 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu olmak üzere yapılan yeni  yasal düzenlemelerle gerek belediyelere, gerekse il özel idarelerine ciddi yetki verildiğini ve kaynak sağlandığını kaydetti. Ceylan, özellikle son yıllarda Ankara İl Özel İdaresi’nce kırsal alt yapı ve üst yapı  yatırımlarında geçmiş yıllarla mukayese dahi edilemeyecek çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!