Özel Ege Lisesi'nin yüzde 89'u üniversiteye girdi

Güncelleme Tarihi:

Özel Ege Lisesinin yüzde 89u üniversiteye girdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 10:32

Özel Ege Lisesi'nin yüzde 89'u üniversiteye girdi

Haberin Devamı

ÖZEL Ege Lisesi, 2015- 2016 öğretim yılında 112 mezun verdi. YGS ve LYS'de son altı yıl üst üste İzmir anadolu liseleri birinciliğine ulaşan Özel Ege Lisesi mezunlarının yüzde 89'u üniversiteye yerleşirken, öğrencilerin yerleştiği ilk beş üniversite ODTÜ, İTÜ, Bilkent Üniversitesi (yüzde 82'si burslu), Boğaziçi Üniversitesi ve Koç Üniversitesi (yüzde 57'si burslu) şeklinde sıralandı.

Üniversite tercihi yapmayan veya yerleşemeyen öğrencilerin aldıkları puanların da pek çok devlet üniversitesine ve çeşitli vakıf üniversitelerinin burslu bölümlerine yerleşmelerine yeterli puanlar olduğunu belirten Lise Müdürü Aylin Musluoğlu, bu üniversiteler arasında Boğaziçi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İ. D. Bilkent Üniversitesi, İTÜ, Koç Üniversitesi, ODTÜ, Sabancı Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi gibi kurumlar bulunduğunu söyledi. Musluoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Okulumuza ana sınıfından bu yana devam eden veya ara sınıflarda bize katılan öğrencilerimizi artık mesleki eğitimlerini tamamlamak üzere üniversite yaşamlarına uğurluyoruz. Dileğimiz mezunlarımızın mesleklerinde de başarılı bireyler olarak ülkemizin ve insanlığın geleceğine olumlu katkılarda bulunmaları ve mutlu bir yaşam sürmeleridir."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!