Özel çocuklara özel hasat şenliği

Güncelleme Tarihi:

Özel çocuklara özel hasat şenliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 18:04

Özel çocuklara özel hasat şenliği

Haberin Devamı

İZMİR'in Ödemiş ilçesindeki Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu'nda down sendromlu çocuklar için hasat şenliği düzenlendi.

Ege Üniversitesi Ödemiş Meslek Yüksekokulu'nda down sendromlu çocuklar için düzenlenen hasat şenliğine Okul Müdürü Prof. Dr. Şafak Ceylan, Ödemiş Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Funda Yoldaş, öğretim üyeleri, çeşitli okulların özel sınıf öğrencileri, veliler ve yüksekokuldaki Organik Tarım Programı öğrencileri katıldı. Okul Müdürü Prof. Dr. Şafak Ceylan Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında böyle bir proje uyguladıklarını söyleyerek, "Öğrencilerimizin down sendromlu çocuklarımızla tarımsal üretimi bir araya getirdiğini görüyoruz. Onlar bitkiyi, toprağı görecekler ve böylece bir farkındalık oluşacak. Sofralarında tükettikleri domatesi, biberi ve diğer bitkileri tarlada görme şansına sahip olacaklar" dedi. Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Funda Yoldaş ise özel çocukların tarlada bakım, çapalama ve hasat işlerini yakından gördüğünü belirterek "Onlara ürünlerin nasıl yetiştiğini uygulamalı olarak gösterdik. Organik tarımın yeni nesilden başlayarak gelecek nesillere aktarılmasının temiz çevre ve temiz toplum için şart olduğunu düşünüyoruz. Enginar, turp, patates gibi arazimizde üretilen tüm sebzeleri yakından gördüler" dedi.

Organik Tarım Programı 1'inci sınıf öğrencileri down sendromlu öğrenicilere ürünlerin ekimi, sulaması, çapalaması, bakım işlemleri hakkında bilgi verdikten sonra katılım sertifikalarını sundu. Kartondan hazırlanan madalyalar özel öğrencilerin boyunlarına asıldı. Daha sonra palyaço kıyafeti giyen bazı üniversite öğrencileri özel çocukları, müzik eşliğinde eğlendirdi.

Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!