Öz Gıda İş Sendikasından Paliç'e tepki: Özür dilemelidir

Güncelleme Tarihi:

Öz Gıda İş Sendikasından Paliçe tepki: Özür dilemelidir
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2018 11:10

Öz Gıda İş Sendikasından Paliç'e tepki: Özür dilemelidir

Haberin Devamı

Aytekin KALENDER/RİZE, (DHA)- ÖZ GIDA İş Sendikası Doğu Karadeniz Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ, Çaykur işçisinin fazla çalışması halinde kurumun zarar edeceği yönünde söylemlerde bulunan Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç’e tepki gösterdi. Karadağ, “Paliç’in açıklamaları talihsizliktir. İşçi kardeşlerimizden özür dilemelidir” dedi.

Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ, Çaykur işçisinin fazla çalışmasına yönelik eleştirilerde bulunan Rize Ziraat Odası Başkanı Paliç’e yönelik eleştirilerde bulundu. Karadağ, “Paliç bize 'ÇAYKUR işçisinin 12 ay çalışması gerektiği’ dedi. Ancak basın mensubu arkadaşlar bunu daha farklı algılayıp yazdılar dedi. Basın mensupları kendisinin söylediklerini değiştirdiklerine inanmıyorum. Basınımıza güveniyoruz. Yaptığı açıklamalar da yine aynı söylemleri yuvarlayıp söylemektedir. Bu açıklamalarından dolayı oda başkanını kınıyor üyelerimizden özür dilemesini bekliyoruz” dedi.  

Karadeniz bölgesinin son yıllarda ricania simulans kelebeği ile mücadele ettiğini hatırlatan Karadağ, “Ziraat Odasının görevi tarım ürünlerini korumak, gelişmelerini sağlamak, üreticiye destek olmaktır. Ziraat Odasının tüm tarım ürünlerine zarar veren kelebek türü ile ilgili yapılan hiçbir ar-ge çalışması yoktur. Paliç, 5 dönemdir görevde. Yapması gereken, açıklanan çay paralarının az da olsa yükseltilebilmesi için hükümetle görüşmek, çay parasına ilave sağlamak. Bunun için yapmış olduğu hiçbir şey yoktur. Biz kanunun bize verdiği yetki ile ÇAYKUR'u Paliç'ten daha iyi kollarız. Çünkü bizim ekmek teknemiz ÇAYKUR'dur, onun ekmek teknesi de üreticidir. Buradaki 11 bin işçi de Paliç'in üyesidir ve bu üyelerin kanuni olarak onların haklarını koruması gerekir. ÇAYKUR'un bu 2 aylık süreçte zarar göreceğini düşünüyorsa, devletten bu aylar nedeniyle katkı almasını sağlamaya çalışmalıydı. Kendisini görevini doğru bir şekilde yapmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

‘KİMSE BİZİM EKMEĞİMİZ İLE OYNAYAMAZ’

Paliç’in ÇAYKUR'un yapacağı ödemeler için 'Benim muhaseben yetmiyor' sözlerini değerlendiren Karadağ, “Kendisiyle uzaktan yakından alakası olmayan bir konuda konuşuyor. Son yıllarda asgari ücrete yapılan zamlarla birlikte bizim mevsimlik işçilerimizin alacağı ücret, asgari ücretten 450 TL geriye düştü. Bizim isteğimiz 180 gün çalışmayla beraber mevsimlik işçinin asgari ücret seviyesinde maaş elde etmesidir. Biz Paliç'ten özür bekliyoruz. İsterse her hafta yaptığımız üye toplantımıza gelerek buradaki arkadaşlarımızdan özür dileyebilir. Bu çok ciddi bir olaydır ve kimse bizim ekmeğimiz ile oynayamaz. Biz sendika olarak buna izin vermeyiz” dedi.

ÇAYKUR İŞÇİLERİ PALİÇ’İ İSTİFAYA DAVET ETTİ

ÇAYKUR’da mevsimlik olarak çalışan işçiler de “Başkan Paliç, kendisi ÇAYKUR işçisini eleştiriyor ancak müstahsil olduğunu unutuyor galiba. Kendisini kınıyor ve özür bekliyoruz. Bizim yerimizde olsaydı böyle açıklamalar yapabilir miydi? 2007'den bu yana sürdürdüğümüz bu mücadeleye Nevzat Paliç'in köstek olmak yerine destek olmasını beklerdik. Bütün mevsimlik işçiler olarak istifa etmesini canı gönülden bekliyoruz. Kendisinin 12 ay aldığı maaşla devlet zarar etmiyor da bizim 6 aylık maaşımızla zarar ediyor.” diyerek Paliç’i istifaya davet ettiler.

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Hançeroğlu da işçilerin daha fazla çalışma sürelerine kavuşması için kendilerinin mücadele verdiğini hatırlatarak “Bunun aksi söylemlerde bulunanları kınıyoruz. Ziraat Odası Başkanı o kadar biliyorsa aldığı aidatları Çaykur’a geri iade etsin. Rize’de bir oda başkanının bu tür söylemlerde bulunması kabul edilemez. Çıkıp kamuoyundan özür dilemelidir.” diye konuştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!