Öykünün en iyileri belirlendi

Güncelleme Tarihi:

Öykünün en iyileri belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 11:19

Öykünün en iyileri belirlendi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin bu yıl 2'ncisini düzenleyeceği Antalya Edebiyat Günleri kapsamında verilen 'Muratpaşa Öykü Ödülleri'nin sahipleri belli oldu.

Muratpaşa Belediyesi'nin 23- 25 Mart tarihleri arasında 2'ncisini gerçekleştireceği Antalya Edebiyat Günleri kapsamında öykü dalında 2016'nın en iyileri belirlendi. En İyi Öykü Kitabı ödülü 'Kuyuda' kitabıyla Belma Fırat'ın, En İyi İlk Öykü Kitabı ödülü ise 'Şu Yağmur Bir Yağsa' ile Kamil Erdem'in oldu.

Aysu Erden, Ayşegül Tözeren, Faruk Duman, İbrahim Karaoğlu, Özcan Karabulut, geçen yılın ödül sahibi Hasan Özkılıç ve Türkçe'nin yanlış ve kötü kullanımını eleştirdiği 'Türkçe Off' adlı kitabıyla büyük ilgi uyandıran ve öyküden romana, denemeden tiyatroya yazın dünyasının birçok alanında eserleri bulunan Feyza Hepçilingirler'den oluşan seçici kurul, 1 Ocak - 31 Aralık 2016 tarihleri arasında yayınlanmış öykü kitapları arasında yaptığı değerlendirmenin sonuçlarını açıkladı. Öykünün toplum yaşamındaki yerini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen 'Muratpaşa Öykü Ödülleri'nde En İyi Öykü Kitabı ödülü 'Kuyuda' kitabıyla Belma Fırat'ın, En İyi İlk Öykü Kitabı ödülü ise 'Şu Yağmur Bir Yağsa' ile Kamil Erdem'in oldu.

Belma Fırat'ın 'Kuyuda' isimli öyküsünü 'ötekileştirilenlerin hikayelerini ötekinin dilini bozmadan, edebi estetik içinde aktarabilmesi, başka kadınların öykülerini yazarak, Türkiye öykücülüğünde yeni kılcal damarlar oluşturması' nedeniyle kurul tarafından ödüllendirdi. "Şu Yağmur Bir Yağsa" isimli öykü kitabıyla 'En İyi İlk Öykü Kitabı' ödülünü kazanan 72 yaşında Datça'nın bir köyünde yaşayan Kamil Erdem ise 'yaşamın içinden hikayeleri canlı anlatımı ve özenli dil kullanımı ile öykü türüne taşıyabildiği, edebi estetikten ödün vermeden hakikatle yüzleşmenin, iç hesaplaşmanın hikayelerini aktarabildiği için' seçici kurul tarafından ödüle layık görüldü.

Edebiyatın öykü dalında 2016'nın en iyilerine ödülleri, 24 Mart Cuma günü Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda düzenlenecek törenle takdim edilecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!