Otomobil fidyecileri yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Otomobil fidyecileri yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 13:14

Çaldıkları otomobilleri 'parçalarız' diyerek satan sahiplerine satan hırsızlar yakalandı

Haberin Devamı

İstanbul’da çaldıkları lüks otomobilleri sahte plaka ve belgeler hazırlayarak sattıkları öğrenilen iki ayrı şebeke üyesi toplam 9 kişi polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin çaldıkları bazı lüks araçları "Arabanız elimizde para vermezseniz parçalarız" diyerek 10 ila 15 bin lira arasında değişen fiyatlara sahiplerine sattıkları öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yaklaşık 2 aylık fiziki ve teknik takibinin ardından önceki gün 9 adrese eşzamanlı baskın yapılmıştı. Baskınlarda iki ayrı hırsızlık şebekesi üyesi oldukları tespit edilen aralarında çete liderleri Mehmet Ali A. (29) ile Ümit A.’nın (28) da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 12 çalıntı otomobil ele geçirildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

ARAÇLARI TERÖR BÖLGELERİNE SAKLAMIŞLAR

Oto Hırsızlık Büro Amirliği’nde sorgulanan şüphelilerin Ataşehir, Kadıköy, Ümraniye ve Sancaktepe semtlerinde lüks siteler ve evlere girerek hırsızlık yaptıkları bu sırada buldukları kontak anahtarları ile kapıda park halinde bulunan araçları çaldıkları öğrenildi. Şüphelilerin bazı araçları ise torpidolarında bulunan 3. kontak anahtarını kullanarak çaldıkları belirlendi. Çalıntı araçları, polis kontrollerinin daha az olduğunu düşündükleri terör olaylarının yaşandığı mahallere park edildiği, sahte belge ve plakalar hazırlayarak satıldığı öğrenildi.

ÇALDIKLARINI SAHİPLERİNE GERİ SATMIŞLAR 

Polis soruşturması sırasında şüphelilerin çaldıkları 3 lüks otomobili de sahiplerine sattıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin araçları çaldıktan sonra telefonla ulaştıkları sahiplerine "Arabanız elimizde henüz hiçbir şey olmadı. İstediğimiz parayı verirseniz. Evinizin önüne bırakırız. Yoksa parçalarız" diyerek pazarlığa başladıkları öğrenildi. Şüphelilerin çalıntı araçları, sahiplerine 10 ila 15 bin lira arasında değişen fiyatlara  verdikleri belirlendi.
Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Ali AKSOYER/İSTANBUL 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!