''Otizmli Gençlerin Sosyal ve Sportif Yönden Desteklenmesi'' projesi

Güncelleme Tarihi:

Otizmli Gençlerin Sosyal ve Sportif Yönden Desteklenmesi projesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2014 12:46

Haberin Devamı

HATAY (AA) - İl Milli Eğitim Müdürülüğü ve Hatay Otizmliler Derneği arasında ''Otizmli Gençlerin Sosyal ve Sportif Yönden Desteklenmesi'' projesi protokolü imzalandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleşen imza töreninde yaptığı konuşmada, proje amacının otizmli gençlerin toplumsal entegrasyonunu sağlama, gençlerin dışlanmasına mani olma, onların gelişimini desteklemek için sportif aktivitelere yönlendirilmesi ve otizmle ilgili toplumda farkındalık yaratmak olduğunu belirtti.

Proje kapsamında özelde, Antakya genelinde ikamet eden 14-18 yaş arası 5'i kız 20'si erkek, genelde de 14-29 yaş arası 100'ü erkek 200 otizmli gençlere yönelik masa tenisi, basketbol, yüzme ve müzik kursları, konserlerle gezi programları gerçekleştirileceğini ifade eden Karahan, projenin 9 ay süreceğini ve bedelinin 65 bin lira olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Hatay Otizmliler Derneği Başkanı Sara Gök ise otizmli gençlere yönelik hazırlanan projelerin kabulünden dolayı sevinçli olduklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Gök, otizmli gençlerin bu tür projelerle ailelerine ve topluma yük olmaktan çıkaracağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!