OSTİM’de Yönetim Kurulu bilmecesi

Güncelleme Tarihi:

OSTİM’de Yönetim Kurulu bilmecesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2010 00:00

Organize Sanayi Bölgeleri Yasası’nda yapılan değişiklik uyarınca Sanayi ve Ticaret Bakanlığı temsilcisinin ertelediği Ostİm OSB Genel Kurulu’nun ardından yaşanan tartışma sürüyor.

SANAYİ ve Ticaret Bakanlığı temsilcisinin erteleme kararına itiraz ederek Genel Kurul toplantısı yapan 20 OSB temsilcisinin Yönetim Kurulu Başkanı Seçtiği Erol Barutçu, mevcut Başkan Orhan Aydın’dan görevi teslim almaya gitti ancak Aydın, görevi teslim etmeyeceğini bildirdi. Mevcut Ostİm Yönetimi, Bakanlığın, yeni Genel Kurul yapılana kadar yetkili olduğuna dair yetki belgesi aldı ancak tartışmalı Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Erol Barutçu, Bakanlığın yetki belgesi vermesinin, yönetmeliğe aykırı olduğunu söyledi.

Salonu terk ettiler

Yasa değişikliği yapılmadan önce Ostİm Genel Kurulu’nun 22 Haziran’ta toplanması kararlaştırılmıştı. Bakanlık temsilcisi Hilmi Adnan Yüksel, değişiklikte yer alan “Küçük sanayi sitelerinden oluşan organize sanayi bölgelerinde temsilciler, ilk genel kurulu yapmak ve organları seçmek üzere Kanunun yayımı tarihinden itibaren 6 ay içinde Bakanlık gözetiminde toplanır” hükmü gereği, yürürlükten kalkan kanuna göre seçilmiş olan delegelerle genel kurul yapamayacağı gerekçesiyle Ostİm OSB Genel Kurulu’nu erteledi.Orhan Aydın ve Bakanlık Temsilcisi salonu terk ettiler.

Binadan ayrıldı

Genel Kurul sonucu seçilen Erol Barutçu, devir teslim hususunu görüşmek üzere binaya gitti. Orhan Aydın, devir teslim etmeyeceğini belirtti. Barutçu ve yanındakiler polis eşliğinde binadan ayrıldı. Aydın yeni Genel Kurul’a kadar görevlerinin başında olduklarına dair bakanlıktan yetki aldı. Yeni Genel Kurul’un 30 Eylül’de yapılacağı öğrenildi.

Bakanlık taraflı davranıyor

BARUTÇU, yaptığı açıklamada Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın mevcut yönetime yetki belgesi vermesinin, Ağustos 2009 tarihinde Ostİm Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğe göre mümkün olmadığını, Bakanlığın kendi yönetmeliğini uygulamadığını savundu. Barutçu, OSB yasasında yapılan değişiklikle Ostİm OSB Genel Kurulu’nu ertelemenin mümkün olmadığını, Ostİm OSB Genel Kurulu’nun yasal olarak toplandığını, çoğunluğun sağlandığını ve toplantının yapıldığını, toplantı öncesi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı temsilcisinin de sözlü olarak Genel Kurul’u ertelediğini, yazılı bir karar göstermediğini belirtti. Bakanlığın taraflı olduğunu ve mevcut Ostİm OSB Yönetim Kurulu’nu korumak için bunları yaptığını da öne süren Barutçu, Orhan Aydın başkanlığındaki yönetim hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve yargının kendilerinin lehinde karar vereceğine inandıklarını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!