OSTİM’de ilk teknikerler mezun oldu

Güncelleme Tarihi:

OSTİM’de ilk teknikerler mezun oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2012 17:51

Üniversite Sanayi işbirliğinin hayat geçirildiği örneklerden biri olan Gazi Üniversitesi OSTİM Meslek Yüksek Okulu ilk mezuniyet sevincini yaşadı.

Haberin Devamı

Gazi Üniversitesi OSTİM Meslek Yüksek Okulu, Endüstriyel Tasarım, Mekatronik ve Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı alanlarında mezun verdi. Okul ayrıca bünyesinde düzenlenen BELTEK kursları ile de bin kursiyere eğitim imkanı sağladı. Düzenlenen mezuniyet programına Polonya Büyükelçisi Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, OSTİM Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Behçet Gülenç, OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın, OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı, bölge sanayicileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Yer seçimi doğru

Törende konuşan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, şunları söyledi:
“OSTİM Meslek Yüksek Okulu sadece bir yüksek okul değildir, bir projedir, sanayi üniversite işbirliğinin zirvesidir. Eğer Türkiye, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak istiyorsa mutlaka örnek alınması gereken ve desteklenmesi gereken bir projedir. Burası üniversite–sanayi işbirliğini geliştirmek amacıyla oluşturulmuş ve o amaca doğru yürüyen bir okuldur. Projenin yer seçimi de çok doğrudur. Doğru kişiyle doğru yerden başlamak, doğru bir proje gerçekleştirmek için elzemdir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!