OSTİM davasında tahliye çıkmadı

Güncelleme Tarihi:

OSTİM davasında tahliye çıkmadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2013 01:34

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 Şubat 2011’de 20 kişinin hayatını kaybettiği patlamalarla ilgili davanın görülmesine devam edildi.

Haberin Devamı

Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Bahadır Esendik, Kasım Ersoy ve Burhan Koç ile tutuksuz 10 sanık, müdahiller ve tarafların avukatları katıldı. Sanıkların avukatları müvekkilerinin 3 yıla yakındır tutuklu bulunduğunu savunarak, adli kontrol şartıyla tahliyelerini talep etti. Tutuksuz sanık avukatları ise tutuklu sanıkların bir kısmının delillerin karartılmasına yönelik girişimleri olduğunu öne sürerek, tahliye taleplerinin reddedilmesini istedi. Tutuklu sanıkların bu durumlarının devamına da karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Duruşma öncesinde, patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları, Ankara Adliyesi önünde toplanarak “Ostim’i/İvedik’i unutmadık, unutturmayacağız” yazılı pankart açtı. Grup adına basın açıklaması yapan Azize Atmaca, 2,5 yıldır adalet aradıklarını belirterek, “19. duruşmadayız. 100. duruşma da olsa hak arayışımızı sürdüreceğiz. Bütün kaygımız ve mücadelemiz, ekmek mücadelesinin işçinin hayatına mal olmamasıdır. İşçi güvenliğinin sağlandığı daha insani çalışma koşullarının yaratılmasıdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!