ÖSS için rapor borsası açıldı

Güncelleme Tarihi:

ÖSS için rapor borsası açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2008 00:00

Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) bir aya yakın bir süre kalması, öğrencilere "sahte rapor" veren sağlık kuruluşlarının işine yaradı. Türk Eğitim-Sen’in yaptığı araştırmada devamsızlık sorunu yaşamak istemeyen öğrencilere para karşılığı rapor vermeyi gelir kapısı yapan ve borsa gibi çalışan kurumların 40 YTL karşılığında 5 günlük rapor verdikleri ortaya çıktı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, okullarda yaptıkları araştırmalarda bu yıl sınava girecek öğrencilerin yüzde 70’inin sahte rapor kullandığı bilgisine ulaştıklarını belirtti. İsmail Koncuk, şunları söyledi:

Çarpık ÖSS sistemi

"Bugünlerde ne yazık ki okullar yine öğrencisiz kaldı. Sahte rapor konusunda pazar genişleyince, buradan elde edilen rant giderek büyüdü. Rapor fiyatı semte göre farklılık göstermeye başladı. Öğrencilerin rapor alarak sınava dershanelerde hazırlanması eğitimin kanayan bir yarası. Öğrencileri üçkağıtçılığa alıştıran bu sorunu ortadan kaldırmak için ortaöğretimin etkisinin artırılması zorunludur."

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise bu durumu ÖSS sisteminin bir sonucu olduğunu ve bu yapının ortaöğretim kurumunu felç ettiğini söyledi. Bakan Çelik, ÖSS’de yeni bir model oluşturacaklarını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!