Osmanlı şerbetleri kitaplaştırıldı

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı şerbetleri kitaplaştırıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 18:19

Osmanlı şerbetleri kitaplaştırıldı

Haberin Devamı

İZMİR Olgunlaşma Enstitüsü, yazılı ve sözlü kaynaklardan derlediği bilgilerle Osmanlı şerbetinin tariflerini kitaplaştırdı.

Geleneksel Türk kültürünü korumak, gelecek kuşaklara ulaştırmak ve eğitimlerle kadın istihdamı yaratmak amacıyla faaliyet gösteren İzmir Olgunlaşma Enstitüsü, Osmanlı şerbetinin tariflerini kitaplaştırdı. Yazılı ve sözlü kaynaklardan derlenerek hazırlanan kitabın tanıtımı İzmir Olgunlaşma Enstitüsü merkezinde gerçekleştirildi. tanıtıma Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve çok sayıda davetli katıldı. Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, tadına baktığı şerbetleri çok beğendiğini söyledi. Olgunlaşma Enstitülerinin Osmanlı mirasına sahip çıktığını vurgulayan Demirci, "Arkadaşlarımız, Olgunlaşma Enstitülerinde insan yetiştiriyor ama ötesinde tarihimize, kültürümüze dair de çok ciddi ve nitelikli işler yapıyorlar" diye konuştu.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel ise, "Umarım, sağlıklı neslin yetiştirilmesi açısından, üreticiler açısından da bir karşılık bulur ve burada küçük okul şartlarında ürettiğimiz bu içecekler, piyasayı işgal eden boyalı, aromalı ve benzeri tatlandırıcılarla üretimi gerçekleştirilen içeceklerin yerini alır. Sağlıklı nesillere doğru hızlı bir şekilde gençliğimizi çevirmiş oluruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de Osmanlı sofrasının bugüne yeniden kazandırılmasının önemli olduğunu söyledi.

Tanıtımın ardından Osmanlı savaş kıyafetlerinin sergilendiği defile sunuldu.

Mehmet CANDAN / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!