Osmanlı saray esvapları defilesi göz kamaştırdı

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı saray esvapları defilesi göz kamaştırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2017 13:08

Osmanlı saray esvapları defilesi göz kamaştırdı

Haberin Devamı


ADANA, (DHA)- ADANA'nın Yüreğir İlçe Belediyesi Kültürevlerindeki öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan 'Osmanlı Saray Esvapları ve Kaftanları' defilesi  TÜYAP Adana Fuarcılık tarafından düzenlenen Adana EV'leniyoruz Fuarı'nda sergilendi.
Büyük beğeni toplayan defilede 46 parça saray esvabı ve kaftan izleyicilerin beğenisine sunuldu. Sergilenen eserlerin tamamının Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlandığını belirten Başkan Mahmut Çelikcan "Geçmişte önemli bir giysi olan kaftanı gelecek nesillere tanıtıyoruz. Bu elbiselerin tamamının kültürevlerimizde üretilmesi beni mutlu etti. Vatandaşlarımıza fırsat verildiğinde çok güzel şeyleri başarıyorlar" dedi.
Fuar süresince kültürevlerinde üretilen el emeği göz nuru ürünleri de sergileme fırsatı bulduklarını belirten Başkan Çelikcan " Yüreğir Belediyesi olarak hizmete açtığımız 11 kültürevimizde 90 civarında kurs açtık. Bu kurslarda üretilen ürünlerden bazılarını da bu gibi etkinliklerde sergiliyoruz. Vatandaşlarımız, öğrencilerimizin el sanatları, takı tasarım, ahşap boyama ve tekstil tasarım kursları gibi yaptığı birbirinden önemli eserleri görme fırsatı yakalıyorlar. Öğrencilerimiz burada ürettikleri ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Bundan mutlu oluyoruz"diye konuştu.
Fuar alanında yapılan defileye Başkan Çelikcan'ın yanı sıra Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş, AK Parti İl kadın Kolları Başkanı Sevil Can, Mahmut Çelikcan eşi Mehtap Çelikcan ve vatandaşlar katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!