Osmanlı Ocakları Kurucu Başkanı Canpolat'tan 15 Temmuz ile ilgili çok önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı Ocakları Kurucu Başkanı Canpolattan 15 Temmuz ile ilgili çok önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2017 15:28

Osmanlı Ocakları Kurucu Başkanı Canpolat'tan 15 Temmuz ile ilgili çok önemli açıklamalar

Haberin Devamı

Ankara, 25 Eylül (DHA) - OSMANLI Ocakları Kurucu Genel Başkanı Kadir Canpolat, 15 Temmuz ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Bir haber sitesinde gazeteci Süleyman Yıldız’a konuşan Kadir Canpolat "Cumhurbaşkanlığı ekonomiden sorumlu başdanışmanlığa getirilmesinden sonra Şaban  Dişli üzerinden Cumhurbaşkanımıza eleştiriler daha da arttı. Kardeşi Mehmet Dişli’nin FETÖ/PDY‘den tutuklanıp yargılanmasının faturasını Şaban Dişli’ye ve AK Parti'ye kesmeye çalışanlar  yargısız infaz  yapıyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve  Şaban Dişli bunları hak etmiyor. Şaban Dişli’nin 15 Temmuz gecesi çok önemli işler yaptığına  şahit oldum" dedi.

Kadir Canpolat, özetle şöyle konuştu:

"Her milletin olduğu gibi, bizim de milli kimliğimizin oluşmasına sebep olan, bizi biz yapan çok önemli değerlerimiz, destanlarımız vardır. Köroğlu, Malazgirt, Sakarya, Çanakkale bunlara en güzel örneklerdir. Türk milleti olarak yıllar boyunca bu kahramanlık destanlarını tarih kitaplarından okuyarak, atalarımızdan, dedelerimizden dinleyerek ve o mübarek şehit ve gazilerimize imrenerek büyüdük, bugünlere geldik. Son destan ise 15 Temmuz‘dur. Bugün göklerde al bayrak dalgalanıyorsa bunu 15 Temmuz şehit ve gazilerine borçluyuz. O gece hain darbe girişimine karşı gözlerini kırpmadan, tankların karşısına dikilip, şanlı bayrağımıza ve vatanımıza sahip çıktılar. Bu millet onları hiçbir zaman unutmayacak."

Canpolat,açıklamasında şöyle devam etti:

"O gece FETÖ/PDY isimli ABD’nin maşası, batılı ülkelerin kuklası küresel bir terör örgütü vardı. 15 Temmuz günü yedi düvel elimizden vatanımızı almak için yine bir araya gelmişlerdi. Başkomutanımızın bir emri ile yediden yetmişe çıplak eller ile hemen meydanlara döküldük. Teyzeler, dedeler, ağabeyler, ablalar, genç kızlar, delikanlılar, işçi esnaf hep beraber bir anda sokakları doldurduk, hain tanklara karşı durduk, ateşin üzerine yürüdük. 248 Şehit 2  bini aşkın yaralı. Evet o gece kelimelerle anlatılamayacak bir destan yazıldı. O gece kahramanlık örneği gösteren ve kritik karar verenlerin başında gelen, darbenin başladığı saatlerde insanları Külliye'ye yönlendiren AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli idi."

"Hala haksızlık yapılıyor!"

"Kardeşi Tuğgeneral Mehmet Dişli’nin darbeden yargılanıyor olmasının faturasını Şaban Dişli'ye çıkartmaya çalışanlar yargısız infaz yaptıklarının farkında olmalılar. Sayın Dişli’nin üzerine son zamanlarda haksız eleştiriler yapılmasına gönlüm razı olmuyor. 15 Temmuz gecesini Külliye'nin önünde geçirdim. Olayı öğrenir öğrenmez eşimden helallik alarak sokağa fırladım ve o psikoloji ile AK Parti Genel Merkezi'nin önüne geçtim. AK Parti Genel Merkez önünde milletvekili Mücahit bey vardı. O an aklıma gelen ilk isim olan Milletvekili Sayın Şaban Dişli’yi Saat 20.20 dolayında telefonla aradım. Sağımda 20 polis, solumda AK Parti Genel Merkezi. Fakat oklar CHP Genel Merkezini gösterseydi oraya da gider onları da ölümüne muhafaza eder, onlara da siper olurdum. MHP’yi işaret etseydi oraya da giderdim. Darbenin hükümete, AK Parti'ye yapıldığını çocuk bile anladı. O yüzden ilk önce AK Parti Genel Merkezi'ne gittim. AK Parti'de tanıdığım Sayın Şaban Dişli. Şaban Dişli’yi durumu sormak için aradım. O an uçaklar üzerimizden geçiyordu. Hatta bende bunun videosu var. Gerektiğinde ispatlayabiliriz. Şaban Bey telefonda,  'AK Parti Genel Merkezi önemli değil, önceliğimiz Külliye. Külliyeye ye sahip çıkın. Teşkilatını al Külliye'nin önüne git. El ele tutuşun kemikten etten duvar örün Külliye'ye ölümüne yürüyün. Ben Baroyu arıyorum. Ölümüne Sayın Erdoğan’ın yanındayız. Ben ölümüne yanındayım. Kardeşlerimiz dahi olsa karşımızdakiler affetmeyeceğiz. Mesele vatan meselesi' dedi. Telefon kayıtlarımız var. Çok merak konusu olursa o akşam Sayın Şaban Dişli’nin benimle olan görüşmesini tespit etsinler. Karışık, telaşlı bir o kadar da duygusal sahneler yaşıyorduk. Ben ekibimle birlikte Külliye'ye giderken herkes Külliye'nin önünden kaçıyordu. Yanımda dava Osmanlı Ocakları Teşkilatı'ndan arkadaşlarımla 'yeni bir bomba gelmiş, herkes püskürmüş, 2 ya da 3 kişi ölmüş' diye duyduk. O telaş içinde herkes kaçarken biz, bomba atılan yöne doğru yürüdük. Bir ara arkama baktım o telaşla Külliye’den uzaklaşanlar bizi gördükten sonra arkamızdan Külliye'ye doğru yürüdüler. Galiba bizden cesaret aldılar."

"O gece Külliye'de dönüm noktasını Osmanlı Ocakları yaşattı"

Canpolat, şöyle devam etti:

"Osmanlı Ocakları o gece bir dönüm yaşattı. Açık konuşuyorum bizi gören millet cesaretlendi. Tanıdıklarımız beni görünce “Genel Başkanım biz de buradayız” diye yanıma toplandılar. Bu arada bize yakın bir tank vardı yanına gittim ve içerisindeki askere 'Kardeşim yazık günah değil mi ne yapıyorsunuz burada?' dedim. Asker, beni tanıdığını söyledi. 'Yukarıda bana doğrultulmuş makineli var, tanktan çıkarsam beni vuracaklar' dedi. O an anladım ki bunları yönlendirenler var. Üzerimizden uçaklar geçiyor. Bu arada Şaban beyle telefonda görüşüyorum. Ulaşabildiğim, tanıdığım herkesi bir yandan arıyor diğer yandan toplu mesaj çekiyor 'Külliye'ye gelin' diyordum."

Mehmet Dişli’nin FETÖ'cü olduğundan Şaban Dişli'nin bilgisi var mıydı?

Canpolat, sözlerini şöyle noktaladı:

"Mehmet Dişli’nin FETÖ'cü olduğundan Şaban Dişli'nin haberi olsa müdahale ederdi. Bakın FETÖ'cüler benim kardeşimi bana karşı kullanmak için 'Osmanlı Ocakları 1453' diye bir çakma ocak kurdurdular.  Ocak altında algı operasyonları yaparak , bizi engellemeye yıpratmaya çalıştılar. Benim kardeşim FETÖ'cü değil. Ben öyle biliyorum ama Asya Bank'ta hesabı var. Kardeşim de olsa şüpheleniyorum. Mesele vatan meselesi ise bir dakika bile düşünmeyiz. Kardeşimiz de olsa vatana ihaneti affetmeyiz.  Erzurum Aşkale Belediye Başkanı FETÖ’den tutuklanıyor.  Sonradan öğreniyorum ki kardeşimle seçim çalışması yapmışlar buradan bana randevu alıp geliyorlar. Yanlarında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Sedat Laçiner de var. Neden getirdin bunları yanıma diyorum? Bunun FETÖ/PDY ile ilişkilerini bilmeyen yok diyorum. Kardeşim de olsa yanındakilerden de şüpheleniyorum. Bu olan operasyonlar belli. Bu adamlar kardeşim üzerinden beni de hedefe koyuyorlar."

(Fotoğraflı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!