Osmanlı Halk Pazarı’nı alevler yuttu

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı Halk Pazarı’nı alevler yuttu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2015 15:48

Keçiören’deki Osmanlı Halk Pazarı’nda dün sabaha karşı çıkan yangında alevler, 253 dükkânı yuttu. İtfaiyenin 35 araç ve 108 personelle müdahalede bulunduğu yangında, iş yerlerindeki tüpler ardı ardına patladı. Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı olayla ilgili esnaf, kundaklama ihtimalinin soruşturulmasını istedi.

Haberin Devamı

Keçiören'i dumana boğan ve semt sakinlerinde panik yaratan yangın, dün sabaha karşı 04.30 sıralarında başladı. Pınarbaşı Mahallesi’ndeki Osmanlı Halk Pazarı’nda çıkan yangında, kısa sürede büyüyen alevler, iş merkezinin içinde hızla yayıldı. İhbarın ardından, olay yerine ilk gelen itfaiye ekipleri yeterli olmayınca, destek ekip istendi. İtfaiye erlerinin müdahalesi sırasında zaman zaman patlamalar da yaşandı.
Yangını haber alan iş yeri sahipleri de olay yerine koştu. Esnaf, iş yerlerinin yanmasını izlerken, gözyaşlarını tutamadı. Bazıları da sinir krizi geçirip, yangına kendileri müdahale etmek istedi. Polis ekipleri, iş yerleri yanan esnafı sakinleştirmekte zorlandı. Soğutma çalışmasının tamamlanmasıyla olay yerine gelen savcı, polis ve itfaiye görevlileri eşliğinde pazarda incelemelerde bulundu. Pazarda görevli gece bekçileri, ifadelerine başvurulmak üzere Keçiören Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Öte yandan yetkililer, ilk tespitlere göre yangının elektrik kontağından çıktığını, kesin sonuç için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Esnaf, kundaklama ihtimalinin de soruşturulmasını istedi.

Haberin Devamı

İTFAİYE KAPILARI KIRIP GİRDİ

İtfaiye erleri, alevleri kontrol altına alıp, dün günün ilk saatlerinde soğutma çalışmalarını sürdürdü. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, sabaha karşı saat 04.28’de gelen ihbar üzerine harekete geçerek, saat 04.33’de olay yerine ulaştıklarını söyledi. Halk Pazarı’nın iç bölümünde güvenlik elemanlarının bulunmaması nedeniyle kapıları kırarak yangına müdahale etmek zorunda kaldıklarını kaydeden Sipahi, olayda can kaybı ve yaralı bulunmadığını belirtti. Sipahi ayrıca, ilk belirlemelere göre, yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğinin tahmin edildiğini ifade etti.

25 YILLIK ÇARKIMIZI KAYBETTİK

253 iş yerinin kül olduğu yangının ardından Keçiören Osmanlı Pazarı Esnafları Kooperatif Başkanı Hamit Özsoy, Hürriyet’e şunları söyledi:
“Çocuklarımızın büyüdüğü 25 yıllık çarkımızı kaybettik. 253 esnafımızın bulunduğu çarşımızdan yaklaşık 5 bin kişi ekmek yiyordu. Dükkânlarımız baraka olarak geçtiği için hiçbir sigorta şirketleriyle anlaşamadık. Maddi hasarımızın ne boyutlarda olduğunu bilmiyoruz. Bazı arkadaşlarımız canları pahasına alevlerin arasına atlayarak mallarını kurtarmaya çalıştı. Sigortasız dükkanlarımızın zararının karşılamak için belediyemiz, valiliğimiz ve Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyoruz.”

Haberin Devamı

Osmanlı Halk Pazarı’nı alevler yuttu

ESNAF, AVM İSTİYORDU

Keçiören Osmanlı Pazarı Esnafları Kooperatif Başkanı Hamit Özsoy, geçen yıl bir gazeteye yaptığı açıklamada, “Sigortasız barakalar” dediği Osmanlı Halk Pazarı’nın yıkılarak, AVM yapılmasını desteklediğini söylemişti. Özsoy, esnaf olarak Ankara Büyükşehir Beldiye Başkanı Gökçek ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’tan yardım beklediklerini kaydetmişti.

EVCİL HAYVANLAR SON ANDA KURTARILDI

Alevlerin sardığı bir iş yerinde, evcil hayvanları kurtarmak için seferberlik yaşandı. İtfaiyenin dükkân camını kırmasıyla Petshop’a giren iş yeri sahipleri evcil hayvanları yanmaktan son anda kurtardı.

Haberin Devamı

ATO BAŞKANI BEZCİ: ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERECEĞİZ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve ATO Başkanı Salih Bezci, 253 iş yerinin kül olduğu Osmanlı Halk Pazarı’nda incelemelerde bulundu. ATO Başkanı Bezci, “Yangında can kaybının olmaması tesellimiz. İnşallah böyle bir kaza, böyle bir bela daha yaşamaz esnafımız. Yangınla ilgili detaylı inceleme çalışmaları yapılacak ve nedeni bu çalışmaların ardından açıklanacaktır. Esnafımızın ekmeğini kazandığı bir yerde yangın çıkması, deyim yerindeyse ekmek teknelerinin yanması gerçekten çok üzücü. Bu üzüntüyü paylaşıyorum. Allah beterinden saklasın. Ankara Ticaret Odası olarak yangından etkilenen esnafımıza elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!