Osmaniye'nin ağustos ihracatı 7.4 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyenin ağustos ihracatı 7.4 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2017 11:58

Osmaniye'nin ağustos ihracatı 7.4 milyon dolar

Haberin Devamı

TÜM Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, Osmaniye'den ağustos ayında 7.4 milyon dolar ihracat gerçekleştiğini söyledi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) yayınladığı ağustos ayı ihracat rakamları ile Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TUİK) temmuz ayı dış ticaret istetistiklerini değerlendiren Özkardeş, şöyle konuştu:
"Ağustos ayı ihracat verilerine göre Osmaniye’nin ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 48.7 oranında azalarak 7.4 milyon dolar oldu. Ağustos ayında Osmaniye en çok ihracat yapan 51'inci il oldu. Ağustos ayında 3.8 milyon dolar ile Osmaniye ihracatının yüzde 51'ini çelik ihracatı oluştururken, 1.2 milyon dolar ile yüzde 16'sını tekstil ve hammaddeleri ihracatı ve yüzde 33’ünü diğer sektör ihracatları oluşturdu."
2002 yılında ihracatın olmadığı kentte, bu noktalara gelinmesinin başarı olduğunu vurgulayan Özkardeş şöyle devam etti:
"Dünya ekonomisinin daraldığı, bölge coğrafyasında sorunların yaşandığı, darbe girişimi ve terör olaylarının ekonomiyi ikinci plana ittiği, ekonomik olarak zor bir yıl olan 2016 da ülkemiz ihracatının yüzde 0.8 oranında azalmasına, 44 ilimizin ihracatının azalmasına karşın Osmaniye, bir önceki yıla göre yüzde 3.0 artışla 144.3 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek, toplamda en fazla ihracat yapan iller sıralamasında 51'inci sırada yer aldı. Diğer taraftan, TİM verilerine göre Osmaniye, 2001-2015 arasında yıllık ortalama ihracatı en hızlı artan iller sıralamasında yüzde 63,1 ile ikinci sırada yer almıştı." 

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!