Osmaniye'de rüzgar enerji santrali açıldı

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyede rüzgar enerji santrali açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 15:17

Osmaniye'de rüzgar enerji santrali açıldı

Haberin Devamı

OSMANİYE’nin Bahçe İlçesi'nde Zorlu Enerji Sarıtepe-Demirciler Rüzgar Enerji Santrali törenle açıldı. Açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın katılımı ile toplam 158 adet elektrik santrali ile birlikte yapıldı.
Törende ilk olarak Osmaniye ile gerçekleştirilen canlı bağlantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vali Kerem Al ile görüşerek, tesisin hayırlı olmasını diledi. Vali Al, açılışın ardından tesisi gezerek incelemelerde bulundu. Zorlu Enerji Osmaniye Bahçe RES İşletme Müdürü Oktay Ertuğrul, 2016 yılı Ağustos ayında tümüyle işletmeye alınan tesiste 31 adet rüzgar tribünü bulunduğunu, 80.3 MW ile 25 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

Zorlu Enerji Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Rotor Elektrik Üretim A.Ş., Osmaniye’de Gökçedağ Rüzgar Santrali’nde yıllık 300 milyon kWh’nin üzerinde elektrik üretiyor. Gökçedağ Santrali ekolojik ve sosyal dengeye duyarlılığıyla Gold Standard sertifikasına sahip. Bu yıl evreye giren toplam 80,3 MW'lik Sarıtepe ve Demirciler Rüzgar Santralleri Projeleri de Gold Standard sertifikasına layık görüldü.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!