Osmaniye iş gücü raporu açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Osmaniye iş gücü raporu açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2017 13:22

Osmaniye iş gücü raporu açıklandı

Haberin Devamı

OSMANİYE Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından 2016 yılı iş gücü piyasası analiz raporu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Galericiler Sitesi'ndeki basın toplantısında konuşan İŞKUR İl Müdür Vekili Hacı Akkoyun, kentte kayıtlı 17 bin 685 işsiz olduğunu, geçen yıl 5 bin 287 kişinin işe yerleştirildiğini söyledi. Akkoyunlu, şu raporla ilgili şu bilgileri verdi:
"Kayıtlı işsiz, 17 bin 685. En fazla kayıtlı işsiz beden işçisi mesleğinde. Açık iş sayısı, 10 bin 411, en fazla açık iş 2 bin 319 kişi ile beden işçisi mesleğinde. İşe yerleştirme 5 bin 287, en fazla işe yerleştirme bin 569 kişi beden işçisi mesleği..İşsizlik ödeneğini hak edenlerin kayıtlı olduğu ilk üç meslek ise beden işçisi, satış danışmanı ve temizlik görevlisi."
Müdür Vekili Akkoyun, işgücü piyasasının talep boyutu için 20 ve daha fazla çalışanlı 411 işyerinin ziyaret edildiğini, 349 işyerinin verilerinin derlendiğini anlattı. Akkoyunlu, işçi bulmakta zorluk çekilen mesleklerin inşaat kalıpçısı, mobilya imalatçısı ve vinç operatörü olduğunu sözlerine ekledi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!