OSB heyeti, Fas temaslarını tamamladı

Güncelleme Tarihi:

OSB heyeti, Fas temaslarını tamamladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 13:13

OSB heyeti, Fas temaslarını tamamladı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sektörel ticaret heyeti, Fas programı kapsamında 32 firma temsilcisiyle yüz yüze görüşme yapıp yeni işbirliği ve ortaklık fırsatlarını değerlendirdi.

Yeni yatırım ve ortaklık fırsatlarını değerlendirmek için Fas'a giden OSB sektörel ticaret heyeti, temaslarını tamamlayıp döndü. OSB yönetim kurulu üyesi Hasanali Gönen başkanlığında 5 gün süren programa, OSB'de gıda ve tarım sektörlerinde üretim yapan 15 sanayici ile Ekonomi Bakanlığı yetkilileri katıldı.

32 FİRMA İLE GÖRÜŞME

Seyahatin ilk gününde Rabat Büyükelçiliği Kazablanka Ticaret Müşavirliğinde ülkenin ticari ve ekonomik yapısı ile ilgili bilgi alan heyet üyeleri, daha sonra Charaf Corporation adlı gübre üretim firması ve Fenagri Gıda Sanayi Federasyonu Başkanı Mohammed Fıkrat ile toplantı gerçekleştirdi. Programın devamında Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz'ü makamında ziyaret eden heyet, Sonacos Ulusal Tohum-Gübre Şirketi ile Fas Yatırım ve Kalkınma Ajansı yetkilileriyle yeni yatırım olanaklarının değerlendirildiği görüşmeler yaptı. Seyahati Faslı işadamlarının katıldığı ikili iş görüşmeleri ile sonlandıran heyet, 32 Fas firması yetkilileriyle ihracata yönelik yeni işbirliklerinin değerlendirildiği toplam 55 görüşme gerçekleştirdi.

FAS, İHRACAT ARTIŞI İÇİN ÖNEMLİ BİR PAZAR

Fas Sektörel ticaret heyet programının başarıyla sonuçlandığını, ziyaret ve görüşmelerin hedeflenen düzeyde gerçekleştiğini belirten heyet başkanı Hasanali Gönen, “Fas, Avrupa'ya yakınlığı, giderek liberalleşen ekonomisi, hızla devam etmekte olan özelleştirme ve yatırım programları ile Türkiye için önemli bir ihraç pazarı özelliği taşımaktadır. Fas, aynı zamanda Türk sanayicilerine gelişen Batı Afrika ülkelerine geçiş yapabilme imkanı da tanımaktadır. Tüm bu kazanımları elde etmek için gerçekleştirdiğimiz ziyaretimiz, ülke pazarı hakkında bilgi sahibi olabilmek, iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirmek ve pazar payını yükseltmek adına büyük önem taşımaktadır" dedi.

TİCARET KÖPRÜSÜNÜN TEMELİ ATILDI

Yerel firmalarla yapılan ikili iş görüşmelerinin OSB sanayicilerinin ihracatına önemli katkılar sağlayacağını aktaran Hasanali Gönen, "Görüşmelere katılan işadamları Fas'ın önde gelen ithalatçı ve distribütör konumundaki firmalarını temsil etmektedir. 32 firma ile yapılan 55 görüşme oldukça olumlu bir atmosferde gerçekleşmiştir. Program sayesinde kurulan ilişkilerin sanayicilerimiz için yeni ihracat pazarlarına dönüşeceğine inancımız tamdır. Ziyaretimizle iki ülke arasında hem dostane hem de ticari bir köprünün temelini attık. İlişkilerimizi güçlendirmek için temaslarımızı ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!