Ortaokul öğrencilerinin el emeği göz nuru sergisi

Güncelleme Tarihi:

Ortaokul öğrencilerinin el emeği göz nuru sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 15:48

Ortaokul öğrencilerinin el emeği göz nuru sergisi

Haberin Devamı

Mehmet TÜRK/DİYARBAKIR, (DHA)-

DİYARBAKIR'ın Dicle İlçesi'ne bağlı Karagömü Köyü Ortaokulu öğrencilerinin, kadınların Osmanlı'dan günümüze Anadolu temalı sulu boya, pastel kolaj ve karakalem çalışmalarının yeraldığı el emeği göz nuru sergisi Diyarbakır'da sanatseverlerin beğenisine açıldı. 

Dicle İlçesi'ne bağlı ve 55 kilometre mesafede bulunan Karagömü Köyü'nde 3 yıl önce eğitime başlayan ortaokul öğrencileri, Görsel Sanatlar öğretmeni Berhiv Karakaplan öncülüğünde 2'inci sergisini açtı. Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü binasında sanatseverlerin beğenisine sunulan sergide, 210 öğrenciye ait 300 eser bulunuyor. 

Yüzlerce sanatseverlerin gezdiği sergi hakkında bilgi veren Karagömü Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Berhiv Karakaplan, yetenekli öğrencilerinin başarılı çalışmalarla sergiye değer kattığını belirterek, "3 yıl önce açılan okulumuzun 2'inci resim sergisi. Çok yetenekli öğrencilerimiz var. İmkan tanınması halinde büyük işler başarabileceklerine inanıyorum. Okulumuzda 310 öğrenci eğitim görüyor. Bunlardan 210 öğrencimizin yaptığı 300 eserle bu sergiyi açtık. Çok güzel ve olumlu eleştiriler alıyoruz. Öğrencilerimizin bir yıllık çalışması, el emeği ve göz nuru eserlerini sergilemenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Osmanlı'dan günümüze Anadolu ve kadın temalı sergimizde sulu boya, kuru boya, pastel kolaj ve karakalem çalışmaları yeralıyor. Öğrencilerinmiz Osmanlı'dan günümüze kaftanlar, hatlar, minyatürler ve tezhip örneklerini yansıtmaya çalıştı. Bir yıl sonrasında başarılı çalışmalar ortaya çıktı. Öğrencilerimizi kutluyorum" dedi. 

Sergi boyunca Karagömü Köyü Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinden oluşan koro da sergiyi gezenlere müzik dinletisi sundu. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!