Ortaklık kanlı bitti

Güncelleme Tarihi:

Ortaklık kanlı bitti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2007 11:37

İngiltere'nin başkenti Londra'da, bir dönem Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Örgütünün Proje Koordinatörü olarak görev yapan Dr. Remzi Tanrıverdi'yi, iş ortağı Hüsamettin Selimoğlu bıçaklanarak ağır yaraladı.

Haberin Devamı

Güney Londra'nın Croydon bölgesinde London Road üzerinde  bulunan Anadolu Kahvehanesi"nde dün öğlen saatlerinde meydana gelen olay şöyle gelişti: Diyarbakırlı kahvehane işletmecisi Hüsamettin Selimoğlu ile iş ortağı ve aynı zamanda hemşehrisi olan Dr. Remzi Tanrıverdi arasında alacak yüzünden tartışma çıktı. İki ortağın karşılıklı küfürleşmelere kadar ileri götürdükleri tartışmanın sonunda ortaklardan Hüsamettin Selimoğlu, Dr. Remzi Tanrıverdi'nin kafasına önce sert bir cisimle vurdu ardından da elindeki bıçağı rastgele sapladı.

Tanrıverdi, ortağının vucuduna sapladığı bıçak darbeleri sonucu yere düşerek, kanlar içerisinde kalırken, Selimoğlu olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı.

Sürünerek yardım istedi

Aldığı bıçak darbeleri nedeniyle aşırı kan baybeden Dr.Remzi Tanrıverdi, sürünerek dış kapıya kadar geldi ve yardım istedi. Bu sırada yan taraftaki berberde traş olmak için sıra bekleyen ve güvenlik nedeniyle adının açıklanmasını istemeyen bir görgü tanığı, şunları anlattı: "Berberde sıra bekliyordum ve birden yan kapıdan gürültü gelmeye başladı. Berber, içeri gidip baktı ve sonra koşarak geri geldi. Bir adamın yerde kanlar içerisinde yattığını ve Türkçe konuştuğunu söyledi. Berber Iraklı olduğu için adamın ne dediğini anlayamamış. Ben içeri girdim ve gördüğüm manzara karşısında şok oldum. Her taraf kanlar içerisindeydi. Dedim ki : 'Sana ne oldu böyle, adın ne senin ?' Adının Remzi Tanrıverdi olduğunu ve ortağı Hüsamettin'in kendisini bıçakladığını söyledi.

Haberin Devamı

Durumu çok kötüydü

Tanrıverdi'nin aşırı kan kaybettiÄŸini ve kafasında büyük bir yarık olduÄŸunu belirten görgü tanığı, "Kanamayı durdurmak için berberin havlularını kullandım ama kan durmak bilmiyordu. Hemen ambulans çağırdık ve hastaneye götürdüler" diye korkunç olayı anlattı. Â
 Olay yerine gelen ambulansla May-Day Hospital'a götürülen ve burada tedavi altına alınan Remzi Tanrıverdi'nin durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenildi.

Kayıplara karıştı

Olayla ilgili olarak geniş çapta araştırma başlatan polis, Tanrıverdi'yi bıçaklayarak olay yerinden kaçan ortağı Hüsamettin Selimoğlu'nun peşine düştü. Polis, Selimoğlu'nun saklanabileceği yerleri yakın takibe alırken, yurtdışına çıkma ihtimalinide göz önüne alarak, sınır ve gümrükleri uyardı.

Haberin Devamı

Viyana'da eğitim gördü

1965 yılında Kayacık Nahiyesine bağlı Dibek Köyünde doğan Dr.Remzi Tanrıverdi, İlkokul 1. sınıfı Lice merkez Gazi Ilkokulunda okudu. 2. sınıftan itibaren (1972 yılında Ailesinin Diyarbakır'a göç etmeleri nedeniyle) öğrenimine Bağlar Nükhet Coşkun ilkokulunda devam etti ve buradan mezun oldu. Ortaokulu Atatürk Ortaokulunda, Liseyi ise Ticaret Lisesi'nde tamamladı. 1983-1986 yılları arasında Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Edebiyat bölümünde okudu. 1987 yılında bu öğrenimi bitmeden Avusturya'ya gitti. Viyana Üniversitesi'nde Siyasal Bilimler, Sosyoloji ve Felsefe dallarında okuyarak 1995 yılında mezun oldu. Aynı Üniversite'de 1996 yılında başladığı Doktorasını 2000 yılında tamamlayarak 'Siyaset Bilimleri Doktoru' ünvanını aldı. Türkiye'de Yerel yönetimler üzerine bilimsel tez hazırladı. Demokrasi sorunları ile ilgilenerek bu konuda bilimsel tezler hazırladı.

Haberin Devamı

BM'de görev yaptı

Kalkınma Politikalarına ilişkin olarak bir çok çalışması bulunan Tanrıverdi, bir müddet Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Örgütünün Proje Koordinatörü olarak Diyarbakır'da görev yaptı.

Şiir kitabı yazdı

Çevresindekiler tarafından sevilen ve oldukça saygı duyulan birisi olan Tanrıverdi'nin, "Aşkın Menziline Girerken" adlı yayınlanmış bir Şiir kitabı da bulunuyor. Tanrıverdi, Türkçe, Kürtçe, Almanca ve Ingilizce biliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!