Ortahisar, LYS’de başarı çıtasını yükseltti

Güncelleme Tarihi:

Ortahisar, LYS’de başarı çıtasını yükseltti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2016 10:43

Ortahisar, LYS’de başarı çıtasını yükseltti

Haberin Devamı

TRABZON(DHA) - Ortahisar Belediyesi’nin ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü YGS-LYS hazırlık kurslarını tamamlayan 1067’den öğrenciden 787’si lisans ve ön lisans programına yerleşti.

BAŞARI ÇITASI YÜKSELDİ

Belediyenin Çok Amaçlı Salonu’nda öğrencilerin katılımıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kurslarda başarı çıtasının her yıl daha da yükseldiğini söyledi. Eğitim konusunun, kenti daha yaşanabilir ve daha güzel hale getirmekten önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, “En önemli hedefimiz, bu şehri ve memleketi emanet edebileceğimiz, vatan bilinci ve vatanseverlik şuuruyla yetişkin insan kalitesini ortaya çıkarmaktır. Kaliteli insan yetişmesine ve böyle bir neslin yetişmesine katkı sağlamaktır. Bir kardeşimizin üniversite eğitimi alarak o donanıma sahip olmasına, kendi kariyerini geliştirmesine, vatanına ve milletine hizmet edebilmesine belediye başkanı olarak katkı sağlamak, altın kaplama asfalt yol yapmaktan daha hayırlıdır. Bu, bizim hepimiz için bir görevdir, sorumluluktur” dedi.

Konuşmasında FETÖ’nün darbe girişimine de değinen Başkan Genç, Türkiye’nin her zamankinden daha fazla güçlü olması gerektiğinden söz etti, bunun da vatanseverlik bilinciyle yetişen, ülkesine, milletine bağlı bireyler yetiştirmekten geçtiğini ifade etti. Başkan Genç, “Bu güzel topraklara ihanet edenleri gördükçe, sorumluluğumuzun da bir kat daha arttığını görüyorum. Göreve geldiğimiz andan itibaren bu çalışmayı sürdürüyoruz. Elde ettiğimiz veriler bizim için gurur meselesi. İki tıp, iki hukuk ve eczacılık var. ODTÜ’nün matematik bölümünü kazanan kardeşimiz var. Tabi ki bu neticeleri görünce seviniyoruz. Bunlar bizi mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Bu sene ne kadar talep olursa onu da karşılayacağız. Bunun için ödenek, para, hoca ne gerekiyorsa yapacağız. Fakültelerde okuyacaksınız, hem kendi hayatınızı kazanacaksınız, hem de mutlak surette bu vatana, şanına, tarihine yakışır şekilde hizmet edeceksiniz. Bu da sizin, bizim, hepimizin borcudur. Bu topraklarda her zamankinden daha fazla güçlü ve kudretli olmamız gereken bir zamandan geçiyoruz” dedi ve öğrencileri kutladı.

Bu arada, kurs öğrencilerinden 472’si lisans, 315’i ise ön lisans programlarına yerleşti. 195 öğrenci herhangi bir programa yerleşemezken, 85 öğrenci ise tercih yapmadı. 2015 yılında yüzde 75 olan başarı oranı, 2016 yılında yüzde 80’e yükseldi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!