Ortağını öldüren sanık: Hak ettiğini buldu

Güncelleme Tarihi:

Ortağını öldüren sanık: Hak ettiğini buldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 11:46

Ortağını öldüren sanık: Hak ettiğini buldu

Haberin Devamı

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA) - BURSA’nın merkez Gürsu İlçesi’nde geçen ağustos ayında, aralarında anlaşmazlık bulunan ortağı 40 yaşındaki Göksel Albay'ı kahvede tek kurşunla vurarak öldüren 37 yaşındaki İsmail Kaçkın'ın ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. İsmail Kaçkın ilk duruşmada verdiği ifadesinde, "Borçlar benim üzerime kaldı. Ticari hayatım bitti. Adeta iflas ettim. Tabancam ile 2- 3 el ateş ettim. Kahvede birisi, 'ne yaptın' deyince, ben de 'hak ettiğini buldu' dedim' diye konuştu.
Merkez Gürsu İlçesi’ne bağlı Kazıklı Köyü’nde, 19 Ağustos’ta oto yıkama- yağlama işi yapan İsmail Kaçkın, aralarında anlaşmazlık bulunan ortağı 2 çocuk babası Göksel Albay'ı kahvede tabancayla başından vurarak öldürdü. Olaydan sonra kaçan İsmail Kaçkın, jandarma tarafından yakalanarak sevk edildiği adliyede tutuklandı.
Bursa 3'üncü ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Kasten adam öldürmek' suçundan hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan İsmail Kaçkın hakim önüne çıktı. Duruşmaya sanık ile müşteki yakınları ve avukatlar katıldı.
'BENİM ADIMA ŞİRKET KURULDU, KREDİ VE ÇEK ALINDI'
Duruşmada verdiği ifadesinde öldürdüğü ortağı Göksel ile 2014 yılından itibaren birlikte iş yapmaya başladıklarını belirten İsmail Kaçkın şunları anlattı:
"Kendisi o zaman bana Otokop'taki işyerini kapattığını söylemişti. Araba ve meyve alıp satacaktık. Her iki iş için benim üzerimden şirket kuruldu ve ben 100 bin lira kredi çektim. 300 bin liralık mal aldık. Karşılığında benim çekler verildi. Sonrasında malların düzgün pazarlanmadığını ve tefeye para sattığını duydum. Kendisine sorduğumda, böyle bir şeyin olmadığını söyledi. Ardından bu olayla ilgili bir kişi bana ses kaydı attı. Kendisiyle konuştuğumda küfürlü konuştu. Borçlar benim üzerime kaldı. Ticari hayatım bitti. Adeta iflas ettim."
'KAHVEDE EL İŞARETİ YAPTI, EVE GİDİP TABANCAYI ALDIM'
Olay günü arkadaşlarıyla alkol aldığını ve kahvenin önünden geçerken Göksel ‘in kendisine el işareti yaptığını belirterek, şöyle devam etti:
"Daha sonra ben eve gittim. Anneme, 'beni çakallara yem ettiniz' dedim. Ardından elimi cama vurdum ve kesik oluştu. Kendime ait tabancayı alarak tekrar kahveye gittim. Göksel o sırada sağ elinde ne olduğunu göremediğim bir cisimle ayağa kalkmak ister gibi hareket yaptı. Silah olduğunu düşündüm. Ardından tabancam ile 3 metre mesafeden 2-3 el ateş ettim. Birisi, 'ne yaptın' deyince, ben de 'hak ettiğini buldu' dedim. Ertesi gün teslim oldum. Kendisi ile ortaklık sözleşmesi yapmadık. Nakit olarak da para koymadı. Yaklaşık 120 bin lira zarar ettik. Şu anda 400 bin lira borcum var. En azından borcun yarısı Göksel’e aittir."
ÖLENİN KARDEŞİ: SANIĞIN HİÇ PARASI YOKTU
Ölen Göksel Albay’ın ağabeyi Veysel Albay ise, "Kendisi oto alım- satım işini bilir. Meyve işini bilmez. Sanık, kardeşimi kafalayarak meyve alım- satımı için ortak etti. Kardeşimin sermayesi vardı. Sanığın bildiğim kadarıyla hiç parası yoktu. Onun en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesinin ardından sanığın tutukluluk halinin devamına ve eksik evrakların tamamlanmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!