Ortaca'da, Afrin için mehterli destek

Güncelleme Tarihi:

Ortacada, Afrin için mehterli destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2018 13:37

Ortaca'da, Afrin için mehterli destek

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Ortaca ilçesinde, Afrin Harekatı'na katılan askerlere destek için mehter gösterisi düzenlendi.

Muğla İl Müftülüğü Mehteran Takımı, Afrin Harekatı'na katılan askerlere destek olmak için gösteri sundu. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde yapılan mehter takımı gösterisini; Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karaçelik, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Evren Ekmekçi, Muğla İl Müftüsü Abdurahman Koçak, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş izledi.

İlçe Müftüsü Zekeriya Çelik, "Biz bugün şanlı ordumuza destek için buradayız. Bir süreden beri ordumuz Afrin'de hem bize hem de din kardeşlerimize tehdit unsuru olan birkaç terörist gurupla mücadele ediyor. Biz oraya gidip savaşamıyoruz. Ama Allah göstermesin, bir savaş çıktığında yaşlısıyla genciyle herkesin orada olacağından en ufak bir şüphem yok. Bizim burada yapabileceğimiz onlara dua etmek veya bu şekilde halk olarak onların arkasında olduğumuzu göstermek. Biz Türk milleti olarak Afrin'deyiz. Başka Müslüman bir ülkede zulüm olduğunda yine orada olacağız. Çünkü biz 600 yıldır buralarda hüküm sürdük, buralara başka ülkeler gibi sömürge için gitmedik. Gittiğimiz yerlere adalet, huzur ve kardeşlik getirdik" dedi.

Konuşma sonrasında Kuran okundu. Muğla Müftülük Mehter Takımının ilahileri ve mehter gösterisi, tören geçişiyle son buldu. Ayrıca Afrin'de şehit düşen Mehmetçik için lokma döküldü.

Cihan KAYA / ORTACA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!