Ortaca'da 30 dakika boyunca bütün ilgi kitaplara

Güncelleme Tarihi:

Ortacada 30 dakika boyunca bütün ilgi kitaplara
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 17:41

Ortaca'da 30 dakika boyunca bütün ilgi kitaplara

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde, okuma alışkanlığı ve okuma kültürü konusunda farkındalık yaratmak için 2012'de başlatılan '81 İlde Kitap Okuyoruz' kampanyasının beşincisi düzenlendi. 30 dakika boyunca süren okuma etkinliğinin ardından 3 bin kitap, katılımcılara hediye edildi.

Ortaca Halk Kütüphanesi ve Ortaca Belediyesi Kültür park Kütüphanesi'nce '81 İlde Kitap Okuyoruz' kampanyası kapsamında etkinlik düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinliğe; Ortaca Belediye Başkan Vekili Ali Avcı, kütüphane yetkilileri, CHP ilçe örgütü, öğretmenler, öğrenci ve halk katıldı. Saat 12.30-13.00 arasındaki etkinliğe; 30 dakika boyunca kitap okundu.

Ortaca Halk Kütüphane Müdürü Nuran Gökçe, "Bu kağıttan dünyayı keşfetmek için kitabın kapağını açmak lazım. Halkımızın etkinliklere sahip çıkmalarını görmek bizi mutlu ediyor. Kitap okumayı doğal yaşamla bir tutmalıyız. Kitap okunmadan geçen bir gün eksik bir gündür. Umuyoruz bu etkinliğimizin kitaba bir etkisi olur. Amacımız insanları okumaya teşvik etmek. Okuduğumuz kitapları buraya bırakıp başka vatandaşlarında yararlanmasını sağlamak olacaktır. Böylece herkes arasında bir kitap alışverişi gerçekleşecektir" dedi.

Etkinliğin sonunda 3 bin kitap katılımcılara hediye edildi.

Cihan KAYA / ORTACA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!