Orman işçilerinin mataralı çay keyfi

Güncelleme Tarihi:

Orman işçilerinin mataralı çay keyfi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 11:26

Orman işçilerinin mataralı çay keyfi

Haberin Devamı

KARS, (DHA) - KARS Orman İşletme Müdürlüğü'nün Paşaçayır Ağaçlandırma Sahası'nda çalışan işçiler, molalarda, közde matarada çay demleyip içiyor. Güneş altında, çam fidanlarının çevresindeki otları çapa ile temizleyen işçiler, bir yandan türkü söylüyor, bir yandan da mataralarda demlenen çayı cam bardaklarda içiyor.
Paşaçayır ağaçlandırma sahasındaki çam fidanlarına dikilen çam fidanların etrafını otlardan temizlemek için Orman İşletme Müdürlüğü harekete geçti. Sarıkamış'tan gelen 20 kadar orman işçisi, güneşin altında fidanların gelişmelerini önleylen yabancı otları temizliyor. Orman işçileri, sıcakta çalışmanın yorgunluğunu çobanların yaptığı gibi közde mataralarda demledikleri çay keyfi ile atıyor. Güneşin altında, çam fidanlarının çevresindeki otları çapa ile temizleyen işçiler, mola vakti bir taraftan 'Aman Ormancı' türküsünü söylüyor, diğer taraftan mataralardaki çayı, cam bardaklarda yudumluyorlar.
Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Savaş Ergin, Paşaçayır Ağaçlandırma Sahası'na dikilen fidanların otlardan temizlendiğini bildirdi. Amaçlarının kuraklık tehlikesine karşı toprağın su tutma kapasitesini arttırmak olduğunu ifade eden Ergin, orman işçileriyle birlikte 150 bin çam fidanının bakımını yaptıklarını belirtti. Savaş Ergin, il genelinde 1800 hektar alanda 1.5 milyon civarında fidanın bakımdan geçirildiğine işaret etti.
Sarıkamış'ın Mescitli Köyü'nden geldiğini hatırlatan işçilerden Metin Demir, "Güneş altında gün boyu çalışıyoruz. Geçimimizi de buradan sağlıyoruz. Günün yorgunluğunu mataralı çay içerek, türkü söyleyerek atıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!