Orkinos çiftliğini istemiyoruz eylemi

Güncelleme Tarihi:

Orkinos çiftliğini istemiyoruz eylemi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 00:00

Urla’nın Demircili Köyü’nde, Sığacık Körfezi’nde Başaranlar Su Ürünleri’nin, yıllık 700 ton kapasiteli orkinos çiftliği kurma projesiyle ilgili ikinci ÇED toplantısı, Hakan Çeken Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Haberin Devamı

Urla Kaymakamı Şahin Bayhan’ın dinleyici olarak izlediği toplantıyı çevreciler protesto etti. Çiftliklerin denetlenmediğini savunan yöre halkından bir grup, “Çevrede temiz kalan tek deniz burası. Tüm koyları mahvettiler” diye tepki gösterdi.
CHP’li Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de protestoya katılarak, “Biz bu körfezde balık çiftliği istemiyoruz. İstedikleri yerde yapabilirler, ama bu körfezde yaptırmayacağız. Susacağımızı sanıyorlarsa çok yanılıyorlar. Susmayacağız ve sesimizi kimlere duyurmamız gerekiyorsa duyuracağız” dedi.
Kıyılarımız ölüyor
Seferihisar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Eti de balık çiftliklerine karşı olduklarını vurguladı, Yarımada Çevre Platformu Sözcüsü Ümit Bora, gerekirse AİHM’e kadar gideceklerini bildirdi. Yağcılar Köyü’nden Adnan Erdoğan, “Onlara temiz deniz lazım kirletmek için, bizlere de temiz deniz lazım içine girebilmek için” derken, Balıklıovalı Aynur Efezeybek de kendi köylerinde kurulan balık çiftliklerinin kıyıları öldürdüğünü söyledi. Tema Urla Gönüllüsü Ayşen Kaya, “Mordoğan ve Gerence’deki kirliliği görüyoruz. Aynı kirliliğin Demircili Koyu’nu da tehdit etmesini istemiyoruz” dedi.

Destek geldi

Haberin Devamı

Halkın olmadığı bir bilgilendirme toplantısı yapıldığını vurgulayan Avukat Şehrazat Mercan da, “Bu toplantının geçerliliği yok, çünkü içeride halk yok. Buraları katletmek istiyorlar. Buna asla izin vermeyeceğiz ve olayı yargıya taşıyacağız” diye konuştu.
“Balık Çiftliklerine Hayır” protestosuna İl Genel Meclisi’nin CHP’li üyeleri Seyfettin Şen, Mehmet Yağcı ile Mehmet Şenel de destek verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!