Organize ve çabuk

MAÇIN başlangıcından itibaren iki takım da sezon başından beri ortaya koydukları karakteristik oyun anlayışlarını sahaya yansıttı.

Haberin Devamı

Galatasaray orta sahası ve forveti ile birbirine yakın, ayağa paslarla ve iyi organize olmuş oyun tercihini ortaya koyarken, Sivas fazla pas yapmadan özellikle Eneramo, Grosicki ve Pedriel gibi hızlı adamlarını kullandığı çabuk oyunu oynadı. Sarı kırmızılılar birinci tercihi pas ile golü ve pozisyonları bulurken, ev sahibi ekip de sonuca gidemese bile etkili oynadı.

BEST OF NECATİ

G.SARAY’ın bu sene daha zor bir deplasman olan Sivasspor karşısında zaman zaman zorlanmasının sebebi önde oynayan Necati-Elmander ikilisine uzak kalması ve özellikle Emre-Riera’nın yeterli destek verememesiydi. Fakat G.Saray’a geldiğinden beri en verimli ve en iyi Necati oyunu, bu eksik parçayı tamamlayan etkendi. Necati’nin ya da diğer açıdan bir forvet transferinin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkan sonuçlardan ve performansından belli. Yaşı ve deneyimi ile en iyi dönemini yaşayan Necati’nin formu sanırım Abdullah Avcı’ya mesaj olur.

3’Ü BİR ARADA

Haberin Devamı

MÜCADELE: Sivas zaten bu yönü güçlü bir takımdır. G.Saray’ın da bu sene iyi mücadele eden takım olması maçın eksenini buraya kaydırdı. Ama bu işi daha iyi yapan kazandı.
ÇABUK OYUN: G.Saray ligin pas organizasyonu en iyi ekiplerinden biri. Bu özelliğini her şartta ve her sahada kullanması önemli bir avantaj. Bir de bunu çabuk iyi pasla birleştirince tutulmaz oluyor.
DEFANS: Maçı kazandıran G.Saray’ın defansında gösterdiği yüksek mücadele idi. Ujfalusi ve Semih zorlandılar ama iyi maç çıkardılar. Bu mücadele maçı kolaya çeviren baş aktördü.

UMUTLAR TÜKENİYOR

G.SARAY’ın kesin puan kaybedeceği, hatta mağlup olması büyük ihtimal olan bir maçtı rakipler için. Ama bu iş yıllardır böyledir. Öndeki takım işini yapar, arkadakiler kaybetsin diye bekler. Özellikle bu tür kayıpların beklendiği maçlar istenilen şekilde bitmeyince umutlar azalır, moraller bozulur. Kısaca tekrarlayayım. Lig bitti play-off’a bakalım. Play-off 33. hafta başlamadan biter.

Yazarın Tüm Yazıları