Organik tarım için kanun teklifi

Güncelleme Tarihi:

Organik tarım için kanun teklifi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2015 01:09

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Polatlı Tarımı Geliştirme ve Organik Tarım Uygulama Enstitüsü Kurulması için TBMM'ye bir kanun teklifi verdi.

Haberin Devamı

Nazlıaka, tarım potansiyeli, ürün çeşitliliği ve ihraç ettiği tarım ürünleri ile önemli bir tarım ülkesi olan Türkiye'nin, uygulanan yanlış politikalar nedeniyle bu özelliklerini hızla yitirdiğine, özellikle tarım alanında artan ölçüde dışa bağımlı hale geldiğine dikkat çekti. “Türkiye'nin bir taraftan süründürülebilir tarım politikalarını hayata geçirmesi, diğer taraftan tarımsal üretimi arttırması, özellikle organik tarım konusunda ciddi adımlar atması gerektiği ortadadır” diyen Nazlıaka’nın verdiği teklife göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ilişkili olacak enstitünün görevlerinden bazıları şunlar olacak:
“Tarımda verimliliği artırmak için bilimsel araştırmalar yapmak. Doğru toprak, su, gübre ve zirai ilaç kullanımı üzerine araştırmalar yapmak, eğitimler vermek. Tarım alanında gelişen teknolojileri izlemek, kullanımını yaygınlaştırmak. Organik tarıma destek vermek, bu alanda bilimsel araştırmalar yapmak, eğitim vermek. Avrupa Birliği müktesebatına uyum konusunda; gıda güvenliği ve bitki sağlığı konularında çalışmalarda bulunmak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!