Güncelleme Tarihi:
Düzenlenen etkinlikte 4 gün içinde 10 binin üzerinde kişinin tattığı organik çay, oldukça beğeni kazandı.
Talep her gün artıyor
ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, 3 yıl önce bölge bazında organik çay üretmek için çalışmalara başladıklarını, ilk etapta da Hemşin, Muratlı ve Borçka’yı pilot bölge olarak belirlediklerini söyledi. Projeyi ilk olarak Hemşin’de uygulamaya başladıklarını ve bir sertifikasyon firmasının gözetimi, ÇAYKUR’un kontrolünde sözleşmeli müstahsil çalışmalarına başladıklarını anlatan Yüce, çalışmaları sonunda Hemşin’de 2008 yılında yapımına başlanan ve geçen yıl faaliyete geçen organik çay fabrikasında ÇAYKUR olarak ilk organik çayı ürettiklerini kaydetti.
10 binin üzerinde kişi organik çayı tattı
ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, şunları kaydetti: “Organik çayımız, organik tarım havzasında organik normlara uygun ziraat yapılan çay bahçelerinden hasat edildi ve son derece modern, hijyenik şartlarda üretildi. Bu ürünlerimizi de kısa bir süre içinde ülke genelinde piyasaya sunacağız. Organik çayımızın da kurumumuzun diğer ürünleri gibi tüketicilerimizin beğenisini kazanacağını düşünüyoruz.”