Org. Atilla Işık emekliliğini istedi

Güncelleme Tarihi:

Org. Atilla Işık emekliliğini istedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2010 15:36

Jandarma Genel Komutanı Org. Atilla Işık emekliliğini istedi.

Haberin Devamı

İŞTE ATİLLA IŞIK PAŞA / WEB TV

   

Org. Işık'ın Yüksek Askeri Şura'da yaşanan atama krizi sonrası Org. Hasan Iğsız'ın yerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na önerilmesi bekleniyordu.

Işık'ın emekliliğini istemesinin ardından gözler Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na kimin önerileceğine çevrildi. Jandarma Genel Komutanlığı’na atanan ve Işık Koşaner’in ardından Genelkurmay Başkanı olması beklenen Org. Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı olması durumunda 2 yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı yapıp emekli olacak.

Kıdem sırasına dikkat edildiğinde 1. Ordu Komutanlığı'na atanan Org. Erdal Ceylanoğlu ve hükümetin sıcak bakmadığı, son YAŞ kararları ile KKK Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) olan Org. Saldıray Berk Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na önerilecek diğer isimler arasında sayılıyor.

Haberin Devamı

Org. Ceylanoğlu Sincan’da tankları yürüten komutan olarak bilinirken, Org. Berk Erzurum’da devam eden Ergenekon davasının sanıkları arasında.

BAŞBAKAN GELİŞMELERİ AYDIN VALİLİĞİ'NDE İZLEDİ

Başkent'te başdöndüren YAŞ trafiği devam ederken Başbakan Erdoğan da miting için Aydın'daydı. Başbakan Erdoğan partisinin mitinginin ardından Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'u makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaret için saat 13.15'da Valiliğe giren Başbakan Erdoğan'ın resmi programda 14.30'da helikopterle Denizli'ye hareket etmesi planlanırken, Valilik'den 15.50'de çıkması dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan'ın bu süre içinde yemek yediği ve Ankara'da Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık'ın emekliliğini istemesiyle ilgili gelişmeleri takip ettiği öğrenildi.

OLAYA İLK TEPKİLER

 

Bekir Bozdağ AK Parti Grup Başkanvekili
Sayın Işık’ın neden emeklilik istediği hakkında bilgim yok. takdir kendisinindir. Ancak şunu söylemem gerekir yasala uygulanmıyor diye kişiler mağdur olmaz. Yasaların uygulanmamasından dolayı insanlar mağdur olur. Terfilerin nasıl olacağı yasalarla çizilmiştir. Keyfiliğe yer bırakan boşluk yok. burada söylememiz gereken yasaların yerine getirildiğidir.

Haberin Devamı

Mehmet Akif Hamzaçebi CHP Grup Başkanvekili:
İlk kez bir YAŞ toplantısına yargı müdahale etti. İlk kez bu YAŞ ile birlikte bir savcının yaptığı soruşturma Türkiye’nin gündemine gelmiştir. Bir internet andıcı bahane edilerek işlem yapılmaktadır. İnternet andıcı bugünün olayı değildir. Neden bugüne kadar beklenmiştir, olay kasıtlıdır. Bu ortam içinde atamalar yapılmak istenmektedir.

 

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal:
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları sonrası emekliliğini isteyen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık'ın toplumda büyük, olumlu yansıması olacak bir davranış sergilediğini belirtt. Baykal  “Anladığım kadarıyla kendisi gerçekten toplumumuza büyük, olumlu yansıması olacak bir davranış sergilemiştir. Bir haksızlığın sonucunda çok önemli ve saygıdeğer bir konuma gelmeyi kabul etmemiştir” dedi.
 

Haberin Devamı

Hüseyin Çelik AK Parti Sözcüsü
Sayın Işık hangi gerekçeyle böyle bir talepte bulunduğunu bilmiyorum buna saygı duyuyorum. Gerçekten emekli olacak mı olmayacak mı bunu da bilmiyorum. Hukuku çalıştırdığınız zaman bulunamayacak çözüm yoktur. Eğer her iş otomatiğe bağlanmışsa YAŞ’ın toplanmasında da gerek yoktur. Birileri bir şeye itiraz ediyorsa, yasal bir durum varsa ona itiraz etmelidir.

Şahin Mengü CHP Manisa Milletvekili

Sayın Işık bu görevi kabul etseydi kısa bir süre sonra Genelkurmay Başkanıydı. Her insanın yapamayacağı büyük bir fedakarlıkta bulunuyor. Benim anlayabildiğim arkadaşları kadarıyla Iğsız’ın herhangi bir kanunsuzluk içinde olmadığı kanaati içindeler ve her şeyin teamüller içinde devam etmesini bekliyorlardı. Devleti yönetenler restleşmezler ama devleti yönetemeyen AKP ülkeyi bu çirkin noktaya getirdiler.

Oktay Ekşi Hürriyet Gazetesi Başyazarı
Samimiyetle söyleyeyim Atilla Işık Paşa’nın neden emeklilik dilekçesi verdiğini bilemiyorum. Hakikaten Ankara, terfiler dönemi içinde nelerin olduğunu takip edemeyecek kadar karışık bir dönem yaşıyor. Bu YAŞ, devleti yönetme kabiliyetinden uzak insanların elinde nelerin olabileceğini gösteren bir resimdir. Daha önceki hiçbir YAŞ’ta böyle bir belirsizlik olduğunu hatırlamıyorum.

 

Haberin Devamı

Taha Akyol Milliyet Gazetesi Yazarı
Olayın dün akşam kadar sakin olmadığı ve krizin tekrar kendini gösterdiği görülüyor. Böyle devam etmesi düşünülemez. Komutansız bir ordu, hele Türkiye şartlarında bu terör ortamında bu böyle devam edemez. Önümüzde iki ihtimal var, kötü senaryoda krizin 30 Ağustos’a kadar tırmanması. Diğeri de ordunun bu konuda olayın çözümü yönünde tavır göstermesidir.

Tarhan Erdem
Atilla Işık Paşa’Nın hangi duyguyla, hangi telkinle ayrıldığını bir iki gün içinde öğreneceğiz. Düne kadar KKK için düşünülen bir insanın bugün emekliliğini istemesi, emeklilik ihtiyacından değildir. Bizim ordumuz ve devlet tecrübemiz bu tip problemleri geçebilecek güçtedir.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!