Ordu’ya şehitlik anıtı yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Ordu’ya şehitlik anıtı yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 17:03

Ordu’ya şehitlik anıtı yapılacak

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA)- ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, kent merkezindeki Atatürk Parkı’nda, Rüsumat Park Projesi ve şehitlik anıtı projesi hazırladıklarını söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 1921 yılında Ordu sahilinde Yunan gemilerinden kurtulmak için batırılan, ardından tekrar yüzdürülen Rüsumat No: 4 Gemisi’nin adının verileceği ve içerisinde şehitlik anıtının da yer alacağı bir proje hazırladı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, projeyle ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, “Bu önemli projenin daha önce Ordu Lisesi’nin karşısına yapılması düşünülmüştü. Ancak orada mülkiyet sorunu olduğu için ihale yapılamadı. Bunun üzerine Atatürk Parkı ile Ayışığı arasındaki alana oturacak şekilde bir proje hazırlanmasını istedim. Proje, bir tarafında Atatürk anıtı ve diğer tarafında şehitlik anıtı olacak şekilde hazırlanıyor. Bu alan 2 kat büyütülecek, protokol meydanı olarak da kullanılacak. Teleferik istasyonunun hemen yanına tamamen uluslararası standartlara uygun, paraşütçüler için de iniş noktası yapıyoruz. Bu projeyi de kısa sürede ihaleye çıkaracağız. Ayrıca kaykay pistiyle Bülbül Deresi’ne kadar olan alanı elden geçirerek yeni bir peyzaj düzenlemesi yapacağız” dedi.

Projenin oldukça kapsamlı hazırlandığının da altını çizen Başkan Yılmaz, “Hazırlanan proje içerisinde bisiklet ve koşu yolu, ağaç altı oturma birimleri, sergi alanı, çocuk oyun alanı ve merdiven oturma basamakları yer alıyor. Rüsumat Gemisi’nin Ordu’yla bütünleşen hikâyesinin zeminde ışık tasarımıyla anlatıldığı projede meydanın bitimi heykel alanıyla sonlandırıldı. Geminin denize batırılıp tekrar yüzdürülmesi sürecinin de meydanın sağ ve solunda kurgusal olarak projede yer aldı. Projenin çalışması sürüyor. Şehitlik anıtıda buranın yanında olacak” şeklinde konuştu.



FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!