ÖRAV öğretmenlerin gelişimlerini destekleyecek

Güncelleme Tarihi:

ÖRAV öğretmenlerin gelişimlerini destekleyecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 17:53

ÖRAV ve TANAP iş birliğiyle başlatılan, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesini hedefleyen ‘Öğretmenin İzinde’ projesi tanıtıldı.

Haberin Devamı

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, toplumsal ve ekonomik kalkınmanın eğitimden geçtiğini belirtti. Eğitimcilerin kişisel ve mesleki gelişimine destek sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Öğretmen Akademisi Vakfı’nın (ÖRAV), MEB'le birlikte çalıştığını belirten Yıldız, vakfın atölye ve eğitim çalışmalarını destekledikleri söyledi.     

Muammer Yıldız, Vakfın hem Türkiye'de hem de uluslararası platformlarda projeler yürütmesinin gurur verici olduğunu belirterek, "Eğitim alanında yatırım yapmak isteyen özel sektör de artık bu alandaki sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmalar yürüyor. Öğretmen Akademisi Vakfı da bu kuruluşların başında geliyor. Eğitim alanında yatırım yapacak kurumların daha da artmasını, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte birçok yeni projeyi hayata geçirmeyi arzu ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ÖRAV Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Karadere ise Vakfın 2008'de faaliyete geçtiğini söyledi. Karadere, 81 ilde yürütülen eğitim ve atölye çalışmalarıyla eğitimcilerin mesleki ve kişisel gelişimine destek sağladıklarını anlattı. "Ülkemizde bu alana odaklanmış ilk ve en etkin sivil toplum kuruluşu konumundayız" diye konuşan Karadere, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) gibi önemli bir destekçiyi yanlarında görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

TANAP Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bora Çermikli ise projenin önceliğinin insan, çevre, iş sağlığı ve güvenliği olduğunu söyleyerek, "Türkiye'nin gücüne güç katarak mevcut konumuna katkıda bulunmayı amaçlıyoruz" dedi.     

ÖRAV, TANAP'tan aldığı 1 milyon 900 bin liralık fon desteğiyle ‘Öğretmenin İzinde’ projesini 5 il ve 15 ilçede yürütecek. Proje, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!