Orantısız müdahale

Güncelleme Tarihi:

Orantısız müdahale
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 23:32

OHAL KHK’sıyla kamudaki görevinden ihraç edilen sosyolog Veli Saçılık, işine geri dönmek için sürdürdüğü eylemde önceki akşam polisin sıktığı plastik mermilerin vücudundaki izlerini sosyal medyada paylaştı. Saçılık, Twitter’dan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da etiketleyerek, “Üstüme yüzlerce plastik mermi boşalttı polis. Böyle bir şey olabilir mi yaa” diye yazdı.

Haberin Devamı

Ankara Yüksel Caddesi’nde “İşimizi geri istiyoruz” diyerek açlık grevi yapan Esra Özakça ve Veli Saçılık’a önceki akşam polis müdahale etti. Vücuduna isabet eden mermilerin şiddetiyle yere yığılan Veli Saçılık’a yerdeyken de plastik mermiyle ateş edilmesine çevredekiler tepki gösterdi. Tepkiler üzerine polis geri çekilirken, Saçılık da alandan uzaklaştırıldı. Saçılık, plastik mermilerin yol açtığı izleri sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Orantısız müdahale



ÖLDÜRÜCÜ OLABİLİYOR

Plastik mermiler, Türkiye’deki kullanım tarihi kısa olmasına karşın göz kayıpları başta olmak üzere çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açtı. Uzmanlar, plastik merminin, kısa mesafeden ve vücudun üst kısmına sıkılması durumunda öldürücü etkisi olabileceği uyarısında bulunuyor.

Saçılık, Burdur Cezaevi’nde 2000’de düzenlenen operasyonda dozer darbesiyle kolunu kaybetmişti. Kopan sağ kolunu saatlerce taşıyan Saçılık’ın kolu buz torbasına konulmadığı için getirildiği hastanede damar ezikliği nedeniyle yerine dikilememişti. Daha sonra Saçılık’ın atılan kolu bir köpeğin ağzında bulunmuştu.

Haberin Devamı

Orantısız müdahale

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!