ORAN Ajansından, bitki ve müziğe destek

Güncelleme Tarihi:

ORAN Ajansından, bitki ve müziğe destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 12:58

ORAN Ajansından, bitki ve müziğe destek

Haberin Devamı

Zafer BARIŞ/KAYSERİ, (DHA) – KAYSERİ, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), bölge illerinde tıbbi aromatik bitkilerin yaygınlaştırılması ile Sivas’ın, UNESCO ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na müzik alanında girmesi için yapılan çalışmalara desteğini sürdürüyor.

ORAN Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı, Kayseri’deki Genel Sekreterlik Binası’nda yapıldı. Toplantıya, Sivas Valisi ve ORAN Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Davut Gül, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyükkeçeci katıldı. Toplantının açılışında bir açıklama yapan Sivas Valisi ve ORAN Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Davut Gül, 2017 yılı Teknik Destek Programı kapsamında ilk dönem başvuruların, Nisan sonu itibarıyla alındığını, ajansa 29 başvurunun ulaştığını bildirdi. Gül, ‘’Önümüzdeki günlerde destek almaya hak kazanan başvurular açıklanacak olup, kar amacı gütmeyen kurumlar ile sözleşmeler imzalanacaktır. Teknik destek programı kapsamında ikişer aylık dönemler halinde başvurular yılsonuna kadar alınmaya devam edecektir. Türkiye’de firmaların Ar-Ge Altyapılarının güçlendirilmesi ve desteklenmesi hedefi doğrultusunda, Bölgemizdeki özel sektör firmalarının sahip olduğu Ar-Ge merkezi sayısının artırılması amacı ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı olarak çalışmalarımız devam etmektedir. Şu ana kadar Kayseri’den 3 firma Ar-Ge merkezi olmaya hak kazanmış olup 2 firma da haziran ayı itibarıyla süreci tamamlayacaktır. Ajans katkılarıyla Kayseri’de 1 olan Ar-Ge merkezi sayısı 5’e ulaşmış olacaktır’’ dedi.
Tarımdan elde edilen katma değeri artırmak adına bölge illerinde tıbbi aromatik bitkilerin yaygınlaştırılması için İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlükleri ve Kaymakamlıklar ile çalışmalar yürütüldüğünü kaydeden Gül, ‘’Bu doğrultuda Yozgat Akdağmadeni ilçesinde Sahlep, Çayıralan ilçesinde Lavanta; Kayseri Akkışla, Sarız, Özvatan ve Felahiye ilçelerinde Biberiye, Karabaş Otu ve Tıbbi Nane, İncesu ilçesinde civan perçemi; Sivas Suşehri ilçesinde ise Melissa otu demonstrasyon çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca Sivas’ın, UNESCO ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na müzik alanında girmesi için ORAN koordinasyonunda Sivas Belediyesi ve ilgili diğer kurumların işbirliği ile başvuru yapılmıştır. Şehrimizin UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına dahil olması tanıtım ve turizm açısında önem arz etmekte olup, gerekli her türlü takibat Ajansımız ve Sivas Belediyesi tarafından yapılmaktadır’’ diye konuştu.
Yozgat Valiliği öncülüğünde, 5-7 Mayıs’ta ajansın ev sahipliği ve organizasyonu ile Yozgat dışında yaşayan 130 Yozgatlı işadamının katılımıyla “1. Yozgatlı İşadamları Zirvesi” düzenlendiğini de kaydeden Gül, ‘’Yozgat ilinin daha fazla yatırım çekmesi ve istihdamın artırılması amacıyla düzenlenen organizasyon başarıyla sonlandırılmış olup önümüzdeki dönemde Yozgat’taki mevcut OSB’ler ve yeni kurulacak olan Bozok OSB için çeşitli yatırım talepleri şimdiden alınmıştır. Zirvenin ilimiz açısında faydalı geçtiğini ve yeni işbirlikleri için de kapı açtığını belirtmek isterim’’ ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!