Opr. Dr. Öncel'in görev süresi 31 Aralık'ta sona eriyor

Güncelleme Tarihi:

Opr. Dr. Öncelin görev süresi 31 Aralıkta sona eriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 16:02

Haberin Devamı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Mehmet Öncel, 31 Aralık 2014'de Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ile imzaladığı sözleşmenin sona ermesi dolayısıyla Kırşehir'deki görevinden ayrılacağını bildirdi.

Öncel, yaptığı yazılı açıklamada, bu durumu, "görevden alındı" diye duyurma çabaları olabileceği için açıklama yapma gereği duyduğunu kaydetti.

Görevden alınmanın, yolsuzluk, rüşvet, görevi kötüye kullanma veya görevini yapamama gibi sebeplerden dolayı süresiz devam eden bir görevlendirmenin sona erdirilmesi olduğunu vurgulayan Öncel, "Oysa burada süresi belirli bir sözleşmenin süre bitiminde sona erdirilmesi söz konusudur. Henüz kurumumuzdan tarafımıza yeni bir görev teklif edilip edilmeyeceği belirsizdir. Görev yaptığımız süre içinde hakkımızda yolsuzluk, rüşvet, görevi kötüye kullanma gibi bir iddia ve itham olmayıp, tersine kurumumuzun ve çalışanlarımızın menfaatlerini korumak için hiçbir baskı ve ricaya boyun eğmedik" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Öncel, personel arasında adalet ve hakkaniyetle yöneticilik yapmaya gayret edip iltimas ve ayrımcılığı önlediklerini belirterek, şunları anlattı:

"(Görevlerini yapamadılar) şeklinde bir iddia söz konusu olamaz. Çünkü kurumumuzun hizmet, başarı, performans ve verimlilik kriterleri olarak belirlediği şartlarda 2013 yılında 88 birlik arasında birinci olduk. Burada emeği geçen tüm sağlık çalışanlarımıza tekrar teşekkür edip kutluyorum. Burada bir görev değişimi söz konusu olup, yeni ekibe başarılar diliyor ve daha iyi hizmetler vermesini temenni ediyoruz. Bize, Kırşehir halkına iki yıl hizmet etme şerefini yaşatan kurum yetkililerimize teşekkür ediyor, tüm sağlık çalışanlarımıza selam ve saygılarımızı sunuyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!