Operanın ışıkları küresel ısınmaya dikkat için sönecek

Güncelleme Tarihi:

Operanın ışıkları küresel ısınmaya dikkat için sönecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2014 01:51

WWF'nin küresel iklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla düzenlediği "Dünya Saati" kampanyasına bu yıl Ankara Opera Binası da ışıklarını kapatarak destek verecek.

Haberin Devamı

Doğal Hayatı Koruma Vakfının (WWF) küresel iklim değişikliği başta olmak üzere çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlediği "Dünya Saati" kampanyasına, bu yıl Ankara Opera Binası da ışıklarını kapatarak destek verecek. WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, Dünya Saati'nin, her yıl mart ayının son cumartesi günü, 20.30-21.30 saatlerinde 7 kıtada 2 milyarın üzerinde insanın ışıkları 1 saatliğine kapattıkları küresel bir kampanya olduğunu anımsattı. Dünya Saati kampanyasının, ilk kez 2007'de Avustralya'da gerçekleştirildiğini hatırlatan Baştak, ilk yıl 2 milyon kişinin katılım sağlamasıyla önemli bir başarıya imza atıldığını söyledi. Baştak, kampanyanın 2008'de daha da güçlenerek küresel bir harekete dönüştüğünü belirterek, Dünya Saati'nin geçen yıl 154 ülkenin 7 bin şehrinde 2 milyar insanın katıldığı dünyanın en büyük çevre hareketi olma özelliği kazandığını vurguladı.

Haberin Devamı

KAMPANYA 2007'DE BAŞLADI

Kampanyanın 2007'de iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla başlatıldığını hatırlatan Baştak, bugün gelinen noktada uygulamanın, dünyadaki bireyleri, şirketleri, yerel ve ulusal yönetimleri çevreyle ilgili konularda harekete geçmeleri için cesaretlendirdiğini anlattı. Baştak, dünyanın geleceğini tehdit eden birçok çevre sorunuyla karşı karşıya olduğuna dikkati çekerek, "Mevcut tüketim alışkanlıkları ve yaşam tarzımız dünya üzerinde büyük baskı yaratıyor. İnsanlığın doğal kaynaklardan talebi gezegenimizin kapasitesini yüzde 50 oranında aşıyor. Dünya Saati, bu sorunlara somut çözümler üretmek için dünyanın dört bir yanından insanların sesini duyurmasına fırsat veriyor" dedi. Dünyadaki 2 milyar insanın, din, dil, ırk, toplum farkı gözetmeksizin bu küresel etkinliğe katıldığını vurgulayan Baştak, uygulama çerçevesinde her ülkenin kendine özgü sembolik ve ikonik yapılarının da bir saatliğine karardığını kaydetti.

ÜNLÜLERDEN DE DESTEK GELDİ

WWF-Türkiye olarak bu yıl Dünya Saati'nde "Dünyaya olan sevgini göstermeye var mısın?" sloganıyla yola çıkarak herkesi dünya için bir iyilik yapmaya çağırdıklarını dile getiren Baştak, şöyle devam etti:
"www.dunyasaati.org aracılığıyla destekçilerimize ulaşmaya çalıştığımız kampanya kapsamında, bu dünyaya sevgisini göstermek isteyenler internet sitesindeki görevlerden birini seçip yerine getiriyor. Fidan dikmek, resim çizmek veya televizyonun fişini çekmek gibi onlarca basit görevin yer aldığı bu online platformda, seçtiği görevi gerçekleştirerek siteye ekleyen kişi yeni bir görev yükleme şansını buluyor. Bu yıl internet sitemiz aracılığıyla bu çağrıyı yaparken ünlülerin de yardımını aldık. Asuman Krause, Bade İşçil Süalp, Burçin Terzioğlu, Erdil Yaşaroğlu, Janset, Sarp Akkaya, Serdar Kılıç ve Tanem Sivar gibi ünlüler sitedeki görevleri veriyor. Tamamlanan görevler sosyal medyada paylaşılabiliyor. Sosyal medyanın gücünü arkasına alan kampanyanın, binlerce insanın hayatına dokunup, çevresel duyarlılıklarında fark yaratacağına inanıyoruz." aştak, Türkiye'de yaşayan tüm insanları, kurumları ve şehirleri, bu yıl Dünya Saati kampanyasına "www.dunyasaati.org" adresinden katılarak sürdürülebilir bir gelecek için çözümün parçası olmaya davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!