Operadaki Hayalet gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

Operadaki Hayalet gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2012 18:25

Haberin Devamı

DEVLET Opera ve Balesi Genel Müdürü Prof. Dr. Rengim Gökmen, Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) Genel Müdürlüğü'nün tarihi Opera Sahnesi'ndeki tadilatın süreceğini belirtti.
Gökmen, düzenlediği basın toplantısında, 1948 yılında Ankara Opera Binası olarak hizmet vermeye başlayan binada, ilk kez kapsamlı bir tadilat yapıldığını, çalışmalar sırasında da iskelet bulunduğunu bildirdi.
Tadilat çalışmaları esnasında yürütülen kazılarda, insan ve hayvan kemikleri ile toprak vazo parçalarının bulunduğunu ve bunların incelenmesi için de arkeolog ve antropologların kazı alanına çağrıldığını anlatan Gökmen, Anadolu Medeniyetleri Müzesi arkeolog ve antropologlarının araştırmalarının ardından buluntuların geç Roma dönemine ait bin 500 yıllık kalıntılar olduğunun belirlendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Tadilata engel değil...

Operadaki Hayalet gerçek oldu

Gökmen, sahnenin tam altındaki asansör sisteminin açılmasıyla ortaya çıkan buluntuların, Opera Binası'nın tadilatına engel olmayacağını dile getirdi.
 Binanın elektrik ve ısınma tesisatının ilk yapıldığı haliyle durduğunu söyleyen Gökmen, binanın tadilatının 4-5 yıl boyunca yaz aylarında yapılacağını kaydetti.
 Gökmen, Opera Binası'nın orijinal haline sadık kalınarak modernleştirileceğini ifade ederek, geçen yıl koltukların yenilendiğini, bu yıl ise sezona yenilenen sahneleriyle gireceklerini vurguladı.
 Bulunan kemikler nedeniyle sosyal medyada, sezonun “Operadaki Hayalet” eseriyle açılması isteğini gülümseyerek karşılayan Gökmen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı'nın da “Operadaki Hayalet ve Hamlet'i oynayın artık” dediğini aktararak, “Operadaki hayalet gerçek oldu” diye konuştu.
 Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aykut Çınar da benzer parçaların tekrar bulunabilme ihtimaline karşılık çalışmaların arkeologlar gözetiminde yapıldığına dikkati çekerek, çalışmaların sezon açılış tarihini etkilemeyeceğinin altını çizdi.
 
 Açılışta konser atağı
 
Gökmen, Devlet Opera ve Balesi'nin yeni sezon heyecanı içinde hazırlıklarını sürdürdüğünü ifade etti.
Ankara'daki konserin 28 Eylül'de ATO Congresium'da yapılmasını planladıklarını aktaran Gökmen, “Devlet Opera ve Balesi kitlesel konserlerle sezona 'merhaba' diyecek. Bu konserlerde halkın beğendiği eserler yer alacak” diye konuştu. Gökmen, konserin şefliğini kendisinin yapacağını söyledi.
Gökmen, ayrıca “Salonlara takılı kalmayarak, halkın ayağına müziğimizi ve sahne eserlerimizi götürmek istiyoruz” ifadelerini de kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!