Onur Ödülü Fikret Otyam’a

Güncelleme Tarihi:

Onur Ödülü Fikret Otyam’a
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2014 01:16

Sanata ve sanatçıya destek olmak amacıyla, sosyal sorumluluk projesi kapsamında ödüllü yarışma açan Peker Grup’un 2013 yılı “Peker Sanat Ödülleri” sahiplerini buldu. Gecede Onur Ödülü ressam Fikret Otyam’a verildi.

Haberin Devamı

Sanat eleştirmeni Doğan Hızlan, Ressam Prof. Turan Erol, Prof. Ergin İnan, Yalçın Gökeçebağ, Habip Aydoğdu, Peker Grup sahibi Erhan Peker ve sanat eleştirmeni İbrahim Karaoğlu’ndan oluşan seçici kurul, yarışmaya katılan 163 yapıt arasında yaptığı değerlendirmede üç sanatçının yapıtlarını “Başarı Ödülü”ne değer görerek her birini 5 bin TL ile ödüllendirdi. Yarışmaya katılan yapıtlardan 98’i de sergilenmeye değer görüldü.

YETKİN SANATÇILARA ONUR ÖDÜLÜ

Başarı Ödülü’ne; Haşim Arslan, Kamer Gençer ve Seyit Mehmet Buçukuoğlu değer görüldü. Üretim sürecinde aşamalar sağlamış yetkin sanatçıları onurlandırmak amacıyla, her yıl verilecek olan “Onur Ödülü”nün sahibi ise ressam Fikret Otyam oldu.

PAHA BİÇİLMEZ DEĞER

Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşen törende konuşan Erhan Peker, sanatın hayatımıza paha biçilmez değerler kattığını söyledi. Peker, konuşmasında şunları söyledi: “Sanatın koleksiyoneri olmak, değiştiriyor hayatınızı. Sanatın yarattığı değerlerin daha bir farkına varmanızı sağlıyor. Yepyeni anlamlar dünyasının içinde, daha bir çoğaldığınızı hissediyorsunuz. Ve bir gün geliyor, siz de “Sanata nasıl değer katarım?” sorusunun içinizde çoğaldığını duyumsuyorsunuz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!